Papa’yla görüşecek: Ukrayna lideri Zelenskiy İtalya’da

Papa’yla görüşecek: Ukrayna lideri Zelenskiy İtalya’da

Rus işgali altındaki Ukrayna’nın lideri Volodymyr Zelenskiy, temaslarda bulunmak üzere İtalya’ya gitti. Zelenski’nin İtalya hükümetinin yanı sıra Papa Francis ile görüşmesi bekleniyor.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, bugün Zelenskiy’nin İtalya başkenti Roma’ya geldiğini duyurdu. Bakan Tajani açıklamasında “İtalya, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski’yi ağırlıyor. Ukrayna halkının yanında, özgürlük ve demokrasiyi savunma taahhüdümüzü yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘UKRAYNA’NIN YAKLAŞAN ZAFERİ ÖNCESİNDE’

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile görüşecek ve sonrasında Vatikan'da Papa Francis’le görüşeceği bildirilen Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ukrayna'nın yaklaşan zaferi için önemli bir ziyaret!" ifadelerini kullandı.

Katolik dünyasının merkezi olan Vatikan'ın Rusya ile Ukrayna arasındaki ihtilafta arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu sık sık belirten Papa Francis, bir barış planı üzerinde çalıştığını belirterek, planın "henüz kamuoyuna açıklanmadığını” söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN