Paris Savcılığı saldırının nedenini açıkladı: Yabancılara karşı patolojik bir nefreti var

Paris Savcılığı saldırının nedenini açıkladı: Yabancılara karşı patolojik bir nefreti var

Paris Savcılığı, Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne yapılan silahlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Savcılık, Fransız saldırganın "yabancılara karşı patolojik bir nefreti" olduğunu, "cinayet işlemek ve yabancıları öldürmek için" Paris'teki saldırıyı düzenlediğini açıkladı.

Paris'in Strasbourg Saint Denis Mahallesi’nde bulunan Ahmet Kaya Kültür Merkezi ve kültür merkezinin karşısında esnafa ait dükkanlara yapılan silahlı saldırı sonucu üç kişi yaşamını yitirmişti. Saldırıya karşı başta Paris ve Londra olmak üzere Avrupa'nın bir çok bölgesinde yapılan eylemlerde polis ile kitle arasında çatışma çıktı. Paris'teki eylemde polisler gaz bombalarıyla kitleye müdahale etti. Protestocular sopalar ve taşlarla karşılık verdi.

Paris Savcılığı, Fransız saldırganın "yabancılara karşı patolojik bir nefreti" olduğunu, "cinayet işlemek ve yabancıları öldürmek için" Paris'teki saldırıyı düzenlediğini açıkladı.

'OLAYLAR, PROVOKASYON KAYNAKLI BAŞLADI'

Paris Emniyet Müdürü Laurent Nunez, BFM TV’ye yaptığı açıklamada “Eylem, siyasi şahsiyetlerin de katılımı ile normal bir şekilde sürdü” dedi. Nunez, “provokasyon” olarak nitelendirdiği bir nedenden dolayı olayların başladığını kaydederek, “Bir kamyonetin geçtiği belirtiliyor, bana da böyle bildirildi. Tüm bunları açıklığa kavuşturacağız” dedi. Daha sonra bir kısım eylemcinin başka bir bulvarda polisle temasa girdiğini söyleyen Nunez, “Yine hiç kuşku yok ki bir provokasyondan kaynaklı” dedi.

11 kişinin gözaltına alındığını söyleyen Nunez, çatışmaya girenlerin de küçük bir grup olduğunu belirterek, eylem organizatörlerinin bu duruma engel olmaya çalıştığını belirtti. Bir gazetecinin eylemlere karışanların başka ülkelerden gelen Kürtler mi olduğu yönündeki sorusuna Nunez, “Bu insanları damgalamak bana düşmez” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN