Üç kişi öldürülmüştü: Londra sokaklarında Paris protestosu

Üç kişi öldürülmüştü: Londra sokaklarında Paris protestosu

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Ahmet Kaya Kültür Merkezi önünde düzenlenen saldırı Avrupa’yı ayağa kaldırdı. Üç kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından Fransa’da protestolar ateşlenirken, İngiltere’nin başkentinde de protestolar başladı.

Paris'in merkezindeki hareketli bir mahallede meydana gelen silahlı saldırı da üç kişinin ölümüne sebep olurken, Avrupa'da aşırı sağcı seslerin öne çıktığı bir dönemde azınlık gruplarına yönelik nefret suçlarıyla ilgili endişeleri artırdı.

paris-protest1.jpg

Fransa İçişleri Bakanlığı, 2018'den 2019'a yüzde 11'lik bir artışın ardından 2021'de 2019'a kıyasla ırkla ilgili suçlarda yüzde 13'lük bir artış bildirdi.

parisprotest2.jpg

Öte yandan, Fransız basınında ‘William M.’ olarak bildirilen saldırganın üç kişiyi öldürmesinin ardından Paris’te halk ayaklandı. Özellikle ırkçılık karşıtı aktivistlerin bulunduğu protestolarda sokaklar karıştı. Polislerle karşı karşıya gelen protestocular sopalar ve taşlarla karşılık verdi.

fransa-mans.jpg

İngiltere’nin başkenti Londra’ya sıçrayan protestolarda insanlar Fransa'nın Londra Büyükelçiliği önünde bir araya gelirken, eylemcilerle polis arasında arbede yaşandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN