Dışişleri Bakanlığı’ndan Husilerin Suudi Arabistan saldırısına kınama

Dışişleri Bakanlığı’ndan Husilerin Suudi Arabistan saldırısına kınama

Dışişleri Bakanlığı, Husilerin Medine-i Münevvere’de Mescid-i Nebevî’ye hizmet veren sivil altyapıya yönelik saldırısını kınadı. Bakanlık, Suudi Arabistan’ın egemenliği ve güvenliğini tehdit eden saldırıların derhal ve koşulsuz olarak son bulması çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, Husilerin Suudi Arabistan’a yönelik saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, saldırının İslam dünyasının mukaddes değerlerini hedef aldığı belirtilerek Türkiye’nin Suudi Arabistan’a desteği yinelendi.

“DERHAL VE KOŞULSUZ OLARAK SON BULMALIDIR”

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Husilerin, Medine-i Münevvere’de Mescid-i Nebevî’ye hizmet veren sivil altyapıya yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Suudi Arabistan’ın egemenliği ve güvenliğini tehdit eden, İslam dünyasının mukaddes değerlerini hedef alan provokasyon amaçlı bu saldırılar derhal ve koşulsuz olarak son bulmalıdır.”

“SUUDİ ARABİSTAN’A OLAN GÜÇLÜ DESTEĞİMİZİ YİNELİYORUZ”

Dışişleri Bakanlığı, açıklamanın devamında Suudi Arabistan’a desteğini vurguladı.

Bakanlık, “Suudi Arabistan’a olan güçlü desteğimizi yineliyor, bölgede gerilimi daha da tırmandıracak adımlardan kaçınılması gerektiğini vurguluyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN