Paris'te ölü ve yaralılar var: Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne silahlı saldırı

Fransa’nın başkenti Paris'te bulunan Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı. Olay sonrası 69 yaşındaki saldırgan yakalandı. Saldırganın daha önce kılıçla bir göçmen merkezine saldırdığı belirtildi.

Fransa'nın başkenti Paris'in 10. bölgesindeki Enghien sokağında bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne silahlı saldırı gerçekleşti. İlk belirlemelere göre 3 kişi ölürken 4 kişi de yaralandı. Bir görgü tanığı, sokakta 7-8 el silah sesi duyulduğunu ve büyük bir panik yaşandığını anlattı.

6051859p.jpg

Duvar'da yer alan habere göre, 10'uncu bölgenin belediye başkanı Alexandra Cordebard,"Saldırı Kürt Toplum Merkezi'nde ve merkezinin karşısındaki bir restoran ile bir kuaförde meydana geldi" ifadelerini kullandı.

SALDIRGAN YAKALANDI

Polis kaynakları 69 yaşındaki saldırganın yakalandığını bildirdi. Saldırganın demir yollarından emekli Fransız vatandaşı bir kondüktör olduğu aktarıldı. Savcılık saldırgan hakkında soruşturma açtı.

6052849.jpg

SALDIRI SONRASI ÇATIŞMA ÇIKTI

Saldırının ardından olay yerine gelen Ahmet Kaya Kültür Merkezi topluluğu ve polis arasında çatışma çıktı. Güvenlik güçleriyle göstericiler arasındaki çatışma giderek şiddetlenirken, eylemciler ellerine geçenleri polise fırlatarak, çöp bidonlarını ateşe verdi. Polis olayın büyümesi üzerine göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

6052847.jpg

İÇİŞLERİ BAKANI SALDIRI YERİNE GİDECEK

Saldırı için "dramatik" diyen İçişleri Bakanı Gérald Darmanin de olay yerine gideceğini duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Darmanin, saldırganın yakalandığını ifade etti.

KILIÇLA GÖÇMEN MERKEZİNE SALDIRMIŞ

Fransız basınında, saldırganın, Fransa'nın resmi demir yolu şirketi SNCF'ten emekli bir Fransız vatandaşı olduğu belirtildi. Haberlerde, saldırganın daha önce de 2 kez cinayete teşebbüs ettiğinin polis kayıtlarına geçtiği, ayrıca 12 Kasım 2021'de elinde kılıçla Paris'te bir göçmen merkezine saldırdığı ve 2 kişiyi yaraladığı bilgisine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN