Babacan'dan Paris saldırısına tepki: Fransa hükümetini ırkçılığa karşı mücadeleye davet ediyorum

Babacan'dan Paris saldırısına tepki: Fransa hükümetini ırkçılığa karşı mücadeleye davet ediyorum

DEVA Partisi lideri Babacan, Paris'teki Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne yapılan silahlı saldırıda vefat edenler için başsağlığı dileyerek "Fransa hükûmetini ırkçılığa karşı tam ve kararlı mücadele ile halkın güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi almaya davet ediyorum" mesajını paylaştı.

Dün Fransa'nın başkenti Paris'in 10. bölgesindeki Enghien sokağında bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne silahlı saldırı gerçekleşti. İlk belirlemelere göre saldırıda 3 kişi ölürken 4 kişi de yaralandı. Fransız basınında, saldırganın, 12 Kasım 2021'de elinde kılıçla Paris'te bir göçmen merkezine saldırdığı ve 2 kişiyi yaraladığı bilgisine yer verildi.

Olaya Türk ve dünya basınında tepki yağarken, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyerek, Fransa hükümetini ırkçılığa karşı mücadele ve halkın güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi almaya davet etti.

'HALKIN GÜVENLİĞİ İÇİN HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALIN'

Babacan'ın paylaşımı şu şekilde:

"Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Fransa hükûmetini ırkçılığa karşı tam ve kararlı mücadele ile halkın güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi almaya davet ediyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN