Paris saldırganından itiraf: Bilerek orayı hedef aldım

Paris saldırganından itiraf: Bilerek orayı hedef aldım

Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne düzenlediği silahlı saldırıyla 3 kişinin ölümüne neden olan saldırganın ırkçı olduğu ve ülkedeki Kürt toplumunu bilerek hedef aldığını itiraf ettiği ortaya çıktı. Saldırganın babası ise oğlunu 'kaçık' ve 'deli' olarak nitelerken sessiz sakin biri olduğunu söyledi.

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Ahmet Kaya Kültür Merkezi ile yakınındaki Kürtlere ait bir restoranın ve berber dükkanının hedef alındığı açıklanmıştı. Üç kişinin ölümüne ve 4 kişinin de yaralanmasına neden olan olayda zanlının geçen yıl çadır kamplarda kalan mültecilere saldırmaktan da yargılandığı ve kısa süre önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, aşırı sağcı olarak tanınan şüphelinin 2016 yılında da bir bıçaklama olayı nedeniyle sabıkalı olduğu bildiriliyor.

Pek çok ülke lideri söz konusu saldırıyı kınarken aşırı sağcı şüphelinin, salıverilmesinden kısa süre sonra üç kişiyi öldürmesi ülkede aşırı sağla mücadele konusunda hükümete yönelik tepkileri artırdı.

'OĞLUM DELİ'

Saldırıyı gerçekleştiren zanlının 90 yaşındaki babası, oğlunun olay günü evden çıkarken hiçbir şey söylemediğini belirterek, "kaçık" ve "deli" olarak nitelendirdiği oğlunun sessiz ve içine kapanık biri olduğunu dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN