Peru'da orman yangını: 2 ölü, 12 yaralı

Peru'da orman yangını: 2 ölü, 12 yaralı

Peru'nun Apurimac bölgesinde 20 Ağustos'ta başlayan orman yangını devam ediyor. Yangın, Aymaraes ilinde 200 hektarlık bir alana yayıldı ve birçok hayvan telef oldu. Ulusal Acil Durum Operasyon Merkezi, yangında en az 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin yaralandığını ve 2 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

Peru'nun Apurimac bölgesinde geçtiğimiz pazar günü başlayan orman yangını hala devam ediyor. Aymaraes ilindeki yangın, şu ana kadar 200 hektarlık bir alanı küle çevirirken birçok hayvan da telef oldu. Ulusal Acil Durum Operasyon Merkezi, yangında en az 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin yaralandığını ve 2 kişinin kayıp olduğunu doğruladı.

Yaralıların çoğunun durumunun ciddi olduğu ve orduya ait helikopterlerle başkent Lima'ya gönderildiği belirtiliyor. Yetkililer, yangına müdahale etmek için çaba sarf ediyor ancak alevler hala kontrol altına alınamadı. Yangının nedeni henüz net değil, ancak bazı yerel kaynaklar, yangının insan kaynaklı olabileceği ihtimalinin yüksek olduğunu belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN