Petrol fiyatları 2 katına çıkacak! ABD'li banka felaketi duyurdu: Akaryakıta zam gelebilir

Petrol fiyatları 2 katına çıkacak! ABD'li banka felaketi duyurdu: Akaryakıta zam gelebilir

ABD merkezli yatırım bankasından korkutan açıklama! Petrol fiyatları 2 katına çıkacak! Akaryakıt zamlarına bir yenisi eklenebilir! ABD'li banka felaketi duyurdu! Sadece bir ayda...

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, Yemen'deki Husi isyancıların tetiklediği Kızıldeniz'deki uzun süreli kesintinin enerji piyasalarını olumsuz etkileyebileceği konusunda ürkütücü bir tahminde bulundu.

'HAM PETROL FİYATLARI İKİ KATINA ÇIKABİLİR'

Zirveden dönüş tahminleri değiştirdi: Petrol fiyatları yıl sonunda… - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Goldman Sachs Petrol Araştırma Başkanı Daan Struyven, Cumartesi günü CNBC'ye verdiği röportajda, Hürmüz Boğazı'nın da etkilenebileceği durumda küresel ham petrol fiyatlarının iki katına çıkabileceğini belirtti.

FİYATLAR YÜZDE 20 ARTAR

Husilerin, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların ardından Kızıldeniz üzerinden gemi taşımacılığını fiilen abluka altına aldığı ve kargolara saldırmaya devam ettiği biliniyor. Struyven, "Hürmüz Boğazı bir ay süreyle kesintiye uğrarsa fiyatlar yüzde 20 artar" açıklamasında bulunarak, boğaza uzun süreli müdahalenin sonunda petrol fiyatlarını iki katına çıkarabileceğini vurguladı.

Goldman Sachs analisti Struyven, senaryoyu "oldukça düşük ihtimal" olarak değerlendirse de, enerji sektöründen geniş bir analist yelpazesinin durumu endişeyle değerlendirdiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN