Polonya'da Rus vatandaşına gözaltı kararı: IŞİD üyesi olmakla suçlandı

Polonya'da Rus vatandaşına gözaltı kararı: IŞİD üyesi olmakla suçlandı

Polonya'da IŞİD üyesi olmakla suçlanan bir Rus vatandaşı gözaltına alındı. Şüpheli erkek duruşma öncesi üç ay boyunca gözaltında tutulacak ve suçlu bulunması halinde sekiz yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

Polonya Ulusal Savcılığı'ndan bugün yapılan açıklamada, Polonya İç Güvenlik Teşkilatının (ABW), IŞİD üyesi olmakla suçlanan bir Rus vatandaşını gözaltına aldığı belirtildi.

Reuters’ta yer alan habere göre Savcılık yaptığı açıklamada, "Savcı tutukluyu Suriye'de terör niteliğinde suçlar işlemeyi amaçlayan silahlı grupların parçası olmakla suçladı" dedi.

Sanığın IŞİD'e katılmadan önce El Nusra Cephesi ve El Kaide'nin bir parçası olduğu belirtildi. Şüpheli erkek duruşma öncesi üç ay boyunca gözaltında tutulacak ve suçlu bulunması halinde sekiz yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN