Putin nükleer silah için tarih verdi: Önümüzdeki ay konuşlandırılacak

Putin nükleer silah için tarih verdi: Önümüzdeki ay konuşlandırılacak

Rusya’nın kanlı Ukrayna işgalinde önemli rol oynayan Belarus’a taktik nükleer silahların yerleştirileceğini geçtiğimiz aylarda duyuran Rus lider Putin tarih verdi. Belarus lideri Lukaşenko’yla bir araya gelen Putin, silahların 7-8 Temmuz’dan sonra konuşlandırılmaya başlanacağını duyurdu.

Ukrayna işgalinde Belarus topraklarını kullanan Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun yakın müttefiki Vladimir Putin, Belarus’a Rus taktik nükleer silahların 7-8 Temmuz’dan sonra konuşlandırılmaya başlanacağını bildirdi.

‘HER ŞEY YOLUNDA GİDİYOR’

Belarus lideri Lukaşenko’yla Soçi kentinde bir araya gelen Putin, daha önce Belarus’a gönderileceğini açıkladığı taktik nükleer silahları kastederek "Üzerinde anlaştığımız en hassas konularda her şey planlandığı gibi gidiyor. 7-8 Temmuz tarihlerinde ilgili tesislerin hazırlıkları tamamlanacak ve ilgili silah türlerinin Belarus’ta konuşlandırılmasıyla ilgili tedbirlere derhal başlayacağız. Yani her şey plana göre, her şey istikrarlı" ifadelerini kullandı.

‘ONLAR DA YAPIYOR’ AÇIKLAMASI

Putin, mart ayında yaptığı açıklamada NATO'nun başka ülkelere taktik nükleer silah yerleştirdiğini ifade ederek Rusya’nın da Belarus'a söz konusu silahı yerleştireceklerini duyurmuştu. Putin, ayrıca Belarus'a "İskender" yüksek hassasiyetli füze sistemlerini teslim ettiklerini anımsatarak söz konusu sistemlerin taktik nükleer silahla donatılacağını bildirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN