Romanya’da sel: 3 kişi can verdi, yüzlercesi tahliye edildi

Romanya’da sel: 3 kişi can verdi, yüzlercesi tahliye edildi

Son günlerde şiddetli yağışların etkisi altında olan Romanya’da meydana gelen seller nedeniyle üç kişinin can verdiği bildirildi. 800’den fazla kişinin ise tehlikeli bölgelerden tahliye edildiği kaydedildi.

Romanya’da geçtiğimiz hafta sonundan bu yana devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle birçok bölgede sel meydana geldi. Seller nedeniyle yüzlerce kişi evlerinden tahliye edilirken, en az üç kişi öldü.

Kurtarma ekipleri, selden en çok etkilenen Neamt ve Suceava illerinde konuşlandırıldı. Yalnızca Neamt’ta 890 kişinin tahliye edildiği bildirildi. Haberlerde, şiddetli sel sularının parçaladığı araçlar ile diğer enkazları sürüklediği ve çok sayıda evin zarar gördüğü görüntüler de paylaşıldı.

POLONYA’DA BİNLERCE İHBAR TELEFONU

Polonya'nın kamu yayıncısı TVP World'ün haberine göre, aşırı yağışlar ülke genelinde sellere yol açtı. Polonya İçişleri Bakanı Marcin Kierwinski, dün ülke genelinde sel nedeniyle yapılan yaklaşık 3 bin ihbara müdahale edildiğini söyledi.

Ülkenin kuzeyindeki Elblag kentinde de Kumiela Nehri’nin gece saatlerinde taşması sonucu sokaklar sular altında kalırken, bazı bölgelere ulaşım imkansız hale geldi. Tolkmicko kentinde sokaklardaki su seviyesi 1,5 metreye ulaştı, liman yakınındaki birçok ev sular altında kaldı.

Ülke genelinde son 24 saatte 400’ü aşkın yolcu treninin seferlerinde gecikme yaşandığı bildirildi. Öte yandan, Çekya ve Slovakya’da da son günlerde yağışların artmasından dolayı nehir suları yükseldi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN