Rus güçleri Bahmut’ta eriyor

Rus güçleri Bahmut’ta eriyor

Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Sırskiy, şiddetli çatışmaların sürdüğü Bahmut şehrinde Rusya’nın gücünün tükenmeye başladığını ve yakında bu fırsattan yararlanacaklarını bildirdi. Bahmut şehri, Moskova tarafından Ukrayna’nın doğusunun kontrolu için kilit önemde görülüyor.

Rusya ile Ukrayna arasında son zamanlarda savaşın en yoğun çatışmaları küçük ama stratejik Bahmut kentinde yaşanıyor. Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Oleksandır Sirski dün Telegram hesabından yaptığı açıklamada, “savaşın en uzun ve en kanlı muharebesi haline gelen Bahmut’u ele geçirmeye çalışan Rus paralı askerlerinin önemli ölçüde güç kaybettiğini ve güçlerinin tükenmekte olduğunu” söyledi.

Sırskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya’nın “asker ve teçhizat kayıplarına rağmen” ne pahasına olursa olsun Bahmut’u ele geçirme umudunu bırakmadığını belirtti. Rusya’nın Bahmut yönündeki ana güçlerini, Rus güvenlik şirketi Wagner’in savaşçılarının oluşturduğuna işaret eden Sırskiy, “Onlar, büyük kayıplar veriyor ve gücü tükeniyor. Bir zamanlar Kiev, Harkiv, Balakliya ve Kupyansk’ta yaptığımız gibi çok yakında bu fırsattan yararlanacağız.” ifadelerini kullandı.

Sırskiy, Rus ordusunun kesintisiz saldırıları altında cephedeki Ukrayna askerlerinin dayanıklılık, cesaret ve yiğitlik sergilediklerini kaydetti. Ukrayna’nın doğusundaki Bahmut’taki çatışmalar son günlerde hız kesse de devam ediyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı belli aralıklarla yayınladığı istihbarat bilgi notunda, Rusya’nın saldırıları son günlerde hız kesse de, Bahmut’taki Ukrayna garnizonunun kuşatılma tehlikesinin devam ettiğini bildirdi. Rus ve Ukraynalı güçler arasında aylardır çatışmaların sürdüğü Bahmut şehri, Moskova tarafından Ukrayna’nın doğusunun kontrolu için kilit önemde görülüyor. Ukrayna ordusu önceki gün 660 Rus askerinin, 13 tankın, bir hava savunma sisteminin ve 11 zırhlı personel taşıyıcısının imha edildiğini açıklamıştı.

Bu arada Rusya özellikle önceki akşam, Ukrayna’daki birçok şehre insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırılarına devam etti. Gece boyunca başkent Kiev ve Ukrayna’nın kuzey bölgelerinde hava saldırısı sirenleri çaldı ve Ukrayna ordusu 16 adet İran yapımı insansız hava aracını düşürdüğünü açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN