Wagner’in patronu Rus yetkililere bağırarak mühimmat istemişti: Birlikleri Bahmut’tan çekeceğini duyurdu

Wagner’in patronu Rus yetkililere bağırarak mühimmat istemişti: Birlikleri Bahmut’tan çekeceğini duyurdu

Ukrayna’da birlikleri olan Rusya merkezli özel askeri şirket Wagner’in kurucusu, ikinci yılında hızla devam eden Ukrayna işgalinin aylardır kritik şehri olan Bahmut’tan birliklerini çekeceğini duyurdu. Prigozhin, geçtiğimiz gün yayınladığı videoda Rusya Savunma Bakanı Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Gerasimov’a bağırarak mühimmatın nerede olduğunu sormuştu.

Paralı asker şirketi Wagner’in patronu Yevgeny Prigozhin, kuvvetlerinin 10 Mayıs'ta Ukrayna'nın Bakhmut kentinden ayrılacağını bildirerek “Wagner savaşçıları adına, Wagner komutanlığı adına, 10 Mayıs 2023'te Bakhmut yerleşimindeki mevzileri savunma bakanlığı birimlerine devretmek ve Wagner'in yaralarını sarmak için güçleri geri çekmek zorunda olduğumuzu beyan ederim” ifadelerini kullandı.

Wagner, Ukrayna'daki savaşın en uzun ve en kanlı muharebesinde geçen yazdan beri Rusya'nın Bahmut'u ele geçirme girişimine öncülük ederken, Prigozhin, "Wagner birimlerini Bahmut'tan çekiyorum çünkü mühimmat yokluğunda anlamsızca yok olmaya mahkumlar" şeklinde ekledi.

‘MÜHİMMAT VERMEYENLER CEHENNEMDE YANACAK’

Prigozhin, kendisine ait Konkord adlı şirketin sosyal medya hesabı üzerinden Ukrayna’daki savaşta yaşadıkları mühimmat sorunuyla ilgili yayınladığı videoda, Wagner savaşçılarının cesetlerini göstererek bu savaşçıların birilerinin çocukları ve birilerinin babaları olduğunu belirtti ve mühimmat vermeyenlerin “cehennemde yanacaklarını” dile getirdi.

Prigozhin, sinirli şekilde yaptığı konuşmada bağırarak, “Bizim yüzde 70 oranında mühimmatımız yetmiyor. Şoygu! Gerasimov! Nerede mühimmatlar?” dedi. Şubat ayından bu yana Prigojin, "kendilerine artık mühimmat temin edilmediğini" ileri sürerek, Rusya Savunma Bakanlığından destek istiyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN