Bahmut’tan çekilecek olan Wagner, kontrol ettiği bölgeleri Çeçen güçlere bırakmak istiyor

Bahmut’tan çekilecek olan Wagner, kontrol ettiği bölgeleri Çeçen güçlere bırakmak istiyor

Rusya merkezli özel askeri şirket Wagner’in patronu Yevgeniy Prigojin, 10 Mayıs’ta çekileceğini açıkladığı Bahmut’ta kontrol ettikleri bölgeleri Çeçen birliklere bırakmak için gerekli iznin verilmesini talep etti.

Geçtiğimiz gün Rus yetkililerden mühimmat desteği verilmemesi nedeniyle Bahmut’tan 10 Mayıs’ta çekileceğini duyuran Prigojin, işgal altındaki Ukrayna kentinde kontrol ettiği bölgeleri Çeçen birliklere teslim etmek istiyor.

KADİROV’A TEŞEKKÜR

Rusya’ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı Ramazan Kadirov ile temasa geçtiğini aktaran Prigojin, Bahmut'ta Wagner’in pozisyonlarını almayı kabul ettiği için Kadirov’a teşekkür etti.

Bahmut’un Rus güçlerince alınması için geriye 2 kilometrekarelik bir alanın kaldığına işaret eden Prigojin, “Bahmut, şüphesiz Ahmat birlikleri tarafından ele geçirilecektir” dedi.

Prigojin, söz konusu talebiyle ilgili Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’ya hitaben yazdığı mektubu da yayınlayarak, Wagner’in Bahmut’ta kontrol ettiği bölgelerin Ahmat birliklerine devredilmesine ilişkin iznin verilmesini istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN