Rusya, Çin ve Pakistan'dan Taliban'la kritik temas

Rusya, Çin ve Pakistan'dan Taliban'la kritik temas

Rusya, Çin ve Pakistan'la birlikte Afganistan’da, Taliban yönetimi yetkilileri ile görüşme yaptıklarını duyurdu. Ülkedeki değişiklikle ilgili olarak bir çok konunun konuşulduğu ve iki tarafın da yapıcı olduğu bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Taliban yönetiminin davetiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, Pakistan'ın Afganistan Özel Temsilcisi Muhammed Sadık ve Çin'in Afganistan Özel Temsilcisi Yue Şiaoyong'un başkent Kabil'de iki günlük resmi temaslarda bulunduğu söylendi.

Özel temsilcilerin Afganistan'daki geçici Taliban hükümetinin "Başbakan Vekili" Molla Muhammed Hasan, "Dışişleri Bakan Vekili" Emirhan Muttaki ve "Maliye Bakan Vekili" Molla Hidayetullah Bedri ile görüşmeler yaptığı belirtilen açıklamada, görüşmede Afganistan’daki son değişiklikle ilgili olarak birçok konunun derinlemesine ve yapıcı bir şekilde tartışıldığı öğrenildi.

Açıklamada, "Afganistan'ın komşuları da dahil olmak üzere yabancı devletlerle dostane ilişkileri teşvik etmek, ülkenin birliğini ve toprak bütünlüğünü sağlamak için hükümetin kapsayıcılığı, insan hakları, ekonomik ve sosyal bağların geliştirilmesi gibi hususlara vurgu yapıldı. Terör ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadeleye destek dile getirildi." ifadeleri yer aldı.

Taliban hükümetinin de Rusya, Çin ve Pakistan ile ilişkilerinin gelişmesine önem verdiği bildirilen açıklamada, "Afganistan'da barış ve refah, bölgenin istikrarı ve kalkınması için yapıcı temasların sürdürülmesi konusunda bir anlaşmaya varıldı." ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN