Rusya tarafından ilhak edilen topraklara Duma'dan onay çıktı

Rusya tarafından ilhak edilen topraklara Duma'dan onay çıktı

Rusya'da parlamentonun alt kanadı olan Duma, Rusya yanlılarının gerçekleştirdiği "referandumlar" ardından Ukrayna'da ilhak edilen bölgelerin Moskova yönetimine katılmasına dair anlaşmaları onayladı.

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma, bağımsızlıklarını tek taraflı ilan etmesinin ardından Moskova tarafından tanınan ve geçtiğimiz günlerde yapılan "referandumlarla" ile ilhak edilerek Rusya'ya bağlanma kararı alınan Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporijya’nın Rusya’ya bağlanmasına ilişkin yapılmış anlaşmaları oybirliğiyle onayladı.

Rusya, Kırım'dan sonra Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerini de ilhak ederek Ukrayna'nın yaklaşık yüzde 15'ini topraklarına kattı.

Başkent Moskova'da düzenlenen törende, Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya'ya bağlanması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rus yanlısı "yönetimlerin" başkanları anlaşmalar imzaladı.

İmzalanan "anlaşmalar" ile bağımsızlıkları tanınan Ukrayna'nın 4 bölgesi, Kırım'ın ardından Rusya tarafından ilhak edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN