Bir kız çocuğu öldü, 20 kişi yaralandı: Rusya Dnipro’ya bomba yağdırdı

Rus güçlerinin Ukrayna'nın Dnipro şehrine yönelik hava saldırısında 2 yaşında bir kız çocuğu hayatını kaybetti ve 20 kişi yaralandı. Birçok kişinin enkaz altında kalmış olabileceği düşünülüyor.

Son günlerde çatışmaların yoğunlaştığı Ukrayna işgalinde, Rus jetleri Dnipro kentini vurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus güçlerinin Dnipro kentine saldırı gerçekleştirdiğini belirtti.

Saldırı sonucu iki katlı konutun hasar aldığını aktaran Zelenskiy, "Maalesef enkazda kalanlar var. Tüm servisler olay yerinde çalışıyor" diye kaydetti.

‘HER ŞEYİN SORUMLULUĞU RUSLARDA’

Rus ordusunu, Ukrayna'ya yönelik terör saldırıları düzenlemekle suçlayan Zelenskiy, "Devletimize ve halkımıza karşı işlenen her şeyin sorumluluğunu Ruslar üstlenecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Dnipro Bölgesi Devlet İdaresi Başkanı Sergiy Lisak, "Füze saldırısı sonucu şu anda toplam 13 yaralımız var. Bu çocuklardan 3'ü 6, 11 ve 15 yaşında" açıklamasında bulunurken, sonrasında yapılan duyurularda, 2 yaşında bir kız çocuğunun hayatını kaybettiği ve 20 kişi yaralandığı bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN