Savaş Rusların evlerine geldi

Savaş Rusların evlerine geldi

Ukrayna işgali sıradan Rusların da savaşın dehşetini hissettikleri bir aşamada. Moskova sekiz İHA ile vurulduktan sonra Rusya’nın Krasnodar ve Belgorod bölgelerinde de art arda İHA’lı ve top ateşli saldırılar yaşandı. Şebekino adlı kasabada bir Rus vatandaşı öldü, ikisi yaralandı.

Rusya’nın mayıs ayında 17 kez Ukrayna şehirlerine İHA ve füzelerle saldırmasının ardından işgalci ülkenin vatandaşları da savaşı ateşini hissetmeye başladı. 29 Mayıs’ta Moskova’ya düzenlenen İHA’lı saldırılardan sonra dün Rusya’nın iki bölgesinde de saldırılar gerçekleşti. Rusya’nın Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov, Ukrayna ordusunun bölgeye yönelik düzenlediği saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Gladkov, Telegram kanalından, Belgorod bölgesindeki durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bölgedeki durumun kötüleştiğini, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin bölgeye bu gece topçu saldırıları düzenlediğini kaydeden Gladkov, “Şebekino kentindeki geçici tahliye merkezine yapılan saldırı sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı.” ifadelerini kullandı. Gladwkov, bölgenin diğer kentlerine de saldırılar düzenlendiğini ve bu saldırılarda birçok binanın hasar gördüğünü aktardı.

Ayrıca, ülkenin Krasnodar bölgesinde insansız hava aracının (İHA) düştüğü belirtildi. Rusya’nın Belgorod bölgesine yönelik zaman zaman topçular ve İHA’larla saldırı düzenleniyor. Geçen hafta da Ukrayna ordusuna bağlı sabotaj grubunun bölgeye girdiği ve bu gruba karşı operasyon düzenlendiği bildirilmişti. Rusya içinde saldırıları kimin başlattığına dair henüz bir bilgi yok, ancak Moskova son haftalarda Kiev’i bir dizi saldırı düzenlemekle suçlarken, Ukrayna şehirlerine yönelik bombardımanının yoğunluğunu artırıyor.

Ukraynalı yetkililere göre, Salı günü Kiev’de Rus insansız hava aracı saldırılarında bir kişi öldü ve dört kişi yaralandı – ancak dün Ukrayna semaları gece boyunca nispeten sessizdi. Ukrayna, Salı günü Moskova’ya düzenlenen insansız hava aracı saldırısının sorumluluğunu reddetti. Kiev, Rusya’daki saldırıların sorumluluğunu neredeyse hiçbir zaman açıkça üstlenmedi.

‘UKRAYNA’NIN SON SAVAŞ GEMİSİNİ İMHA ETTİK’

Rusya Savunma Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak Ukrayna donanmasına ait son savaş gemisi Yuriy Olefirenko’nun Odessa Limanı’nda imha edildiğini duyurdu. Donetsk bölgesinde en yoğun çatışmaların Avdeyevka bölgesinde yaşandığı belirtilen açıklamada, Rusya ordusunun bölgeye füze saldırıları düzenlediği ve Ukrayna ordusunun Donetsk’teki Krasnogorovka ve Yasinovataya yerleşim yerlerinden geri çekilmek zorunda kaldığı iddia edildi. Donetsk, Harkov ve Zaporijya bölgelerinde Ukrayna ordusuna ait çeşitli mühimmat depolarının da imha edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, Zaporijya’da bir komuta yerinin de imha edildiği belirtildi.

WAGNER LİDERİ: RUS SAVAŞ SUÇLARI SORUŞTURULSUN

Rusya-Ukrayna savaşında Rusya’nın yanında savaşan Rus paralı asker grubu Wagner’in kurucusu ve lideri Yevgeni Prigojin, Rusya’nın üst düzey savunma yetkililerinin suçları hakkında soruşturma başlatılmasını istedi. Prigojin, “Bugün, Savunma Bakanlığı’nın bir dizi üst düzey yetkilisinin özel askeri operasyona hazırlık sürecinde ve operasyon sırasında suç işleyip işlemediğinin kontrol edilmesi talebiyle Rusya Federasyonu Başsavcılığı’nın Soruşturma Komitesi’ne mektuplar gönderdim” ifadelerini kullandı.

Rusya hükümetine yönelik askeri darbe yapabilecekleri iddiası hakkında konuşan Prigojin, Wagner’in yeterli insan gücü olmaması sebebiyle Kremlin’deki hükümeti deviremeyeceğini söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN