Rusya'dan Kerç Köprüsü misillemesi: Simge köprüye füzelerin yağdığı anlar kamerada

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 24 Şubat'tan bu yana sürerken Rus ordusu Ukrayna'nın başkenti Kiev'i hedef aldı. Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Kent merkezindeki Şevçenkivsk semtinde 3-4 patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Saldırıda Ukrayna'nın simge köprülerinden vurulma anı da kameralara yansıdı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında neredeyse 8 ay geride kalırken geçtiğimiz Cumartesi günü savaşta yeni bir aşamaya gelindi. Rusya 4 bölgeyi ilhak ettikten sonra en ağır darbeyi Kırım'da aldı. Kerç Köprüsü Ukrayna tarafından hedef alındı. Putin'in 'Terör saldırısı' olarak nitelediği Kerç Köprüsü'nün vurulmasına Kremlin'den misilleme geldi. Bu sabah Ukrayna'nın kalbine füzeler yağdı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, sabah saatlerinde kent merkezindeki Şevçenkivsk semtinde patlamaların meydana geldiğini duyurdu. Kliçko, Telegram hesabından yaptığı paylaşımında, "Şevçenkivsk semtinde birkaç patlama, başkentin merkezinde. Tüm hizmetler yerinde takipte. Ayrıntılar daha sonra." ifadelerine yer verdi.

ca3.jpg

Ukrayna basınında yer alan haberlere göre başkentte 3 ya da 4 patlama meydana geldi. Peş peşe yaşanan patlamalarda 8 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı açıklandı. Saldırılarda bir köprünün vurulma anı da görüntülendi. Saldırı sırasında köprüde yürüyen bir kişi son anda kurtuldu.

İlgili Haberler