Rusya’nın eski lideri Medvedev’den çarpıcı açıklama: Ukrayna savaşı onlarca yıl sürebilir

Rusya’nın eski lideri Medvedev’den çarpıcı açıklama: Ukrayna savaşı onlarca yıl sürebilir

Geçtiğimiz yıl Rusya lideri Putin’in başlattığı Ukrayna işgali tüm hızıyla sürerken, ülkenin eski cumhurbaşkanı ve şimdi Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı olan Medvedev, Ukrayna savaşının ateşkeslerle beraber uzun çatışma dönemleriyle onlarca yıl sürebileceğini belirtti.

Rusya merkezli RIA haber ajansının bildirdiğine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in üst düzey bir müttefiki olan eski devlet başkanı Dmitry Medvedev, Vietnam ziyareti sırasında, "Bu çatışma çok uzun bir süre, büyük olasılıkla on yıllar sürecek" ifadelerini kullandı.

‘NÜKLEER SAVAŞ TETİKLENEBİLİR’

Moskova'nın Ukrayna'nın bir Nazi devleti olduğu iddiasını yineleyen Medvedev, "Böyle bir güç yürürlükte olduğu sürece, diyelim ki üç yıllık ateşkes, iki yıllık çatışma olacak ve her şey tekrarlanacak" dedi. Ocak ayında Medvedev, Rusya yenilirse bunun bir nükleer savaşı tetikleyebileceğini söylemişti.

Savaşın son döneminde çatışmaların kilitlendiği işgal altındaki Bahmut’un alındığını açıklayan Rus yetkililer, Ukrayna’nın karşı saldırısını bekliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN