Rusya’nın nükleer enerjili buzkıranı suya indirildi

Rusya’nın nükleer enerjili buzkıranı suya indirildi

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde bulunan Baltık Tersanesi'nde inşa edilen nükleer enerjili Leningrad buzkıranının suya indirildiği bildirildi.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom, nükleer enerjiyle çalışan Leningrad buzkıranı suya indirildiğini duyurdu.

Rosatom'dan yapılan açıklamaya göre, Proje 22220 kapsamında ürettiği beşinci seri evrensel nükleer buzkıranı Leningrad, Kuzey Deniz Rotası'ndaki deniz taşımacılığının geliştirilmesinde önemli rol oynayacak.

‘STRATEJİK ÖNEMİ ARTIYOR’

Buzkıranın kızağa yerleştirilmesi dolayısıyla düzenlenen törenin açılışını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaparken, açılışta konuşan Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, Kuzey Deniz Rotası'nın daha da gelişmesinin, Kuzey Kutbu'nda gemi inşasının genişletilmesini zorunlu hale getirdiğini belirterek şunları kaydetti:

"Yakın gelecekte çok sayıda yüksek buz sınıfı kargo gemisine ihtiyaç duyulacak. Kuzey Kutbu'nda gemi inşası Rusya için stratejik açıdan önemli bir alana dönüşüyor ve Rosatom sadece bir müşteri değil, aynı zamanda bu çalışmaların katılımcısı. Leningrad buzkıranının bölgenin gelişimine katkıda bulunacağına inanıyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN