Scholz 'tarihi' diyerek duyurdu: Almanya ve Ukrayna arasında güvenlik anlaşması

Scholz 'tarihi' diyerek duyurdu: Almanya ve Ukrayna arasında güvenlik anlaşması

Ukrayna ve Almanya, Ukrayna'ya askeri ve 1 milyar euroluk finansal yardım sağlayan tarihi bir güvenlik anlaşması imzaladı. Anlaşma, Ukrayna'nın savaştan sonra Rusya'dan gelebilecek yeni saldırılara karşı korunmasına yardımcı olacak modern bir ordu kurulmasını da öngörüyor.

Ukrayna ile Almanya, Kiev'in güvenliğini artırmaya yönelik önemli bir anlaşmaya imza attılar. Berlin'in Kiev'e süregelen desteğini pekiştiren bu anlaşma kapsamında, Almanya Ukrayna'ya 1 milyar euro üzerinde bir yardım paketi sunacak.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Berlin'de gerçekleştirilen törende Almanya ile güvenlik anlaşmasını onayladı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, anlaşmayı "tarihi bir adım" olarak tanımlayarak, Almanya'nın Ukrayna'ya desteğinin sürekliliğinin altını çizdi. Scholz, Berlin'in Kiev'e askeri destek konusunda 1 milyar 100 milyon euroluk yeni bir paket sağlayacağını duyurdu. Ayrıca, bu anlaşma, Ukrayna'nın Rusya'nın olası yeni saldırılarına karşı koyması için modern bir ordu inşa etme sürecine de destek olmayı amaçlıyor.

Ukrayna lideri Zelenskiy, Berlin'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı Bellevue'de Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından karşılandı. Steinmeier, Kiev ile yapılan anlaşmanın, şimdiye kadar gerçekleştirilen en değerli ve güçlü anlaşma olduğunu vurguladı.

FRANSA İLE DE İMZALANACAK

Savaşın üçüncü yılında Ukrayna, müttefiklerinden artan askeri destek arayışında. Zelenskiy, Almanya ile yapılan anlaşmayı "benzersiz bir ikili metin" olarak nitelendirdi ve Fransa ile de benzer bir anlaşma yapılacağının sinyalini verdi.

Geçtiğimiz temmuz ayında NATO zirvesinde G7 ülkeleri, Ukrayna'ya uzun vadeli destek taahhütlerini açıklamış, ancak ittifaka katılım için net bir takvim sunmamışlardı. Bu kapsamda, İngiltere ile Ukrayna arasında benzer bir anlaşma, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın Kiev ziyareti sırasında imzalanmıştı.

HARRİS: UKRAYNA'YI TERK ETMEYECEĞİZ

Münih Güvenlik Konferansı'nda da Ukrayna'ya sağlanacak destek ve Rus işgali geniş bir şekilde ele alındı. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Biden yönetiminin Ukrayna'nın acil silah ve kaynak ihtiyaçlarını karşılamak için çalışacağını belirtti. Harris ayrıca, Ukrayna'yı kaderine terk etmenin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e verilecek bir hediye olacağını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN