Seçimi kazanan SPD'nin adayı Scholz koalisyonu kimlerle kuracağını açıkladı

Seçimi kazanan SPD'nin adayı Scholz koalisyonu kimlerle kuracağını açıkladı

Geçici resmi sonuçlara göre Almanya'nın yeni başbakanı olan SPD'nin adayı Scholz, yeni hükümeti, Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) ile kuracağını açıkladı.

Almanya'da meclis seçimlerini geçici resmi sonuçlara göre Sosyal Demokrat Parti (SPD) kazandı. Yıllardır süren düşüş eğilimini tersine çevirmeyi başaran SPD oy oranını yüzde 25,7'ye yükseltti. Parti, 2017 seçimlerinde yüzde 20,5'lik oy oranıyla tarihinin en kötü sonucunu almıştı.

Geçici resmi sonuçlara göre başbakanlığı kazanan SPD'nin adayı olan Olaf Scholz, koalisyonu kimlerle kuracağını açıkladı.

T24'ün haberine göre, Scholz, şu açıklamalarda bulundu:

"CDU, seçmenden hükûmette olmaması gerektiği mesajını aldı. Hükûmeti bizim kurmamız gerektiği mesajını verdiler. SPD, Yeşiller ve FDP partilerini güçlendirdiler. Gelecek hükûmette bu partiler olmalı" dedi.

Scholz, gelecek hükümetin önünde "üç büyük zorluk" olacağını söyledi ve şöyle sıraladı: Toplumda daha çok saygı yaratmak, ülkedeki endüstriyi modernleştirmek, insan eliyle meydana gelen iklim değişikliğini durdurmak ve yavaşlatmak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN