Sierra Leone lideri Bio’dan ‘sokağa çıkmayın’ çağrısı

Sierra Leone lideri Bio’dan ‘sokağa çıkmayın’ çağrısı

Sierra Leone başkenti Freetown'da bulunan bir kışlaya yapılan saldırı sonrasında halka seslenen Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio, ‘sokağa çıkmayın’ çağrısı yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio, başkent Freetown'da bulunan Wilberforce askeri kışlasındaki silah deposuna kimliği belirsiz kişilerin saldırı düzenlediğini belirterek halka sokağa çıkmama çağrısında bulundu.

Güvenlik güçlerinin saldırganları püskürterek sükuneti sağladığını ifade eden Bio, kaçanların bulunması için ülke genelinde sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini bildirdi. Vatandaşlara sokağa çıkmamaları çağrısı yapan Bio, tüm halkın bu ortak sorumluluğa karşı birleşmesini istedi.

‘BARIŞ VE GÜVENLİĞİ KORUYACAĞIZ’

Bio, "Sevgili ülkemizin barışı paha biçilemez. İstikrarımızı zedelemeyi arzulayan güçlere karşı Sierra Leone'nin barış ve güvenliğini korumaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Sierra Leone Enformasyon Bakanlığı, pazar gecesi kışlaya yapılan saldırı sonrası ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurmuştu. Sosyal medyadaki görüntülerde, başkent sokaklarında silah sesleri duyulmuştu.

ASKERLER GÖZALTINA ALINMIŞTI

Sierra Leone'de, ağustos ayında, aralarında üst düzey askerlerin de bulunduğu çok sayıda kişi "ülkenin barış ve huzurunu baltalama" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Ülkede 24 Haziran'da yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı Bio'nun ikinci dönem için yeniden seçilmesinden bu yana gerginlikler yaşanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN