Sırbistan lideri Vucic’den ‘Kosova’ açıklaması: Sorunlar birikti

Sırbistan lideri Vucic’den ‘Kosova’ açıklaması: Sorunlar birikti

Son dönemde gerilen Kosova ile ilişkilere dair açıklama yapan Sırbistan lideri Aleksandar Vucic, sorunların biriktiğine işaret ederken, bunları çözmenin tek yolunun diyalog olduğunu belirterek görüşmeler için Brüksel’e gideceklerini kaydetti.

Kosova topraklarında yaşayan Sırplar ile Kosova yönetimi arasında gerilimin son dönemde tırmanmasından sonra konuşan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosovalı yetkililerle Brüksel'de görüşeceklerini belirterek "Çarşamba veya perşembe günü Brüksel'e gidiyoruz, bu bizim için bir zorunluluktur. Sorunları çözmenin tek yolunun diyalog olduğunu düşünüyoruz Sorunlar ise birikti" ifadelerini kullandı.

Sırbistan’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Kosova ile ikili ilişkilerin Avrupa Birliği arabuluculuğunda 2011'de başlatılan Belgrad-Priştine Diyalog Süreci kapsamında ilişkilerin normalleşmesi ve nihayetinde iki ülkenin birbirini tanıması için ortak bir yol bulmaya çalışılıyor.

‘ERKEN SEÇİM’ AÇIKLAMASI

Vucic ayrıca, önceki günlerde muhalif milletvekillerinin Sırbistan Ulusal Meclisi’nde "erken seçim" talebiyle düzenlediği gösteriye de değinerek, hükümet yetkilileriyle görüştüğünü ve erken seçim için en kısa zamanda açıklamada bulunacaklarını ifade etti.

Mecliste aralarında 2023 bütçesinin yeniden dengelenmesi, emekli maaşlarına zam, yeni doğum yapan kadınlara yardımın da bulunduğu 25 maddenin görüşülmesinin beklendiği 5 ve 6 Ağustos'ta yapılan oturum, muhalif partili milletvekillerince hükümetin ülkede mayısta düzenlenen ve 18 kişinin hayatını kaybettiği iki silahlı saldırı sonrası halkı "sistemin başarısız olmadığına ikna etmeye çalıştığı" iddiasıyla protesto edilmiş, muhalifler erken seçim istemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN