Djokovic'in sözleri sosyal medyayı ayağa kaldırdı: Kosova Sırbistan'ın kalbidir

Djokovic'in sözleri sosyal medyayı ayağa kaldırdı: Kosova Sırbistan'ın kalbidir

Kosova ile Sırbistan arasında yaşanan ve tırmanarak büyüyen gerginlik tenis kortlarına da sıçradı. Erkeklerin 3 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic, Fransa Açık'ta Amerikalı Aleksandar Kovaceviç'e karşı galip gelmesinin ardından yaptığı açıklamada "Kosova Sırbistan'ın kalbidir" ifadelerini kullandı. Sosyal medyada, bunun bir skandal olduğunu ve Kosova’nın bağımsızlığını baltaladığını savunanlar, Djokovic’in ceza almasını istedi.

Fransa Açık'ta Amerikalı Aleksandar Kovaceviç'e karşı dünkü maçında galip gelen ünlü Sırp tenisçi Novak Djokovic "Kosova Sırbistan'ın kalbidir" ifadelerini kullandı. Kovaceviç'e karşı elde ettiği galibiyetin ardından Djokovic, tenisçilerin genellikle imza verdiği kameraların önünde "Kosova Sırbistan'ın kalbidir. Şiddete son verin" yazdı.

'ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIM'

Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) tarihinin en uzun süreli şampiyonu Djokovic, bu mesajını maç sonrası verdiği basın toplantısında devam ettirdi:

"Kosova'da yaşananlar bir Sırp olarak beni derinden yaralıyor. En azından bunu yapabildim. Kamuya mal olmuş biri ve Kosova'da doğmuş bir adamın oğlu olarak kendimi sorumlu hissediyorum. Sırbistan'ın tamamına destek verme gereği hissediyorum. Kosova ve Sırplar için gelecek ne gösterir bilmiyorum ancak destek vermek son derece önemli.

Şiddetin her türlüsüne ve savaşlara karşıyım. Bunu her zaman açıkça söyledim. Kosova bizim kalbimiz, gücümüz, orada gerçekleşmiş en büyük muharebe, en önemli manastırlarımız da orada bulunuyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN