Sırbistan’da hükümet karşıtı gösterilere ‘tepki’ mitingi: Cumhurbaşkanı Vucic’e destek

Sırbistan’da hükümet karşıtı gösterilere ‘tepki’ mitingi: Cumhurbaşkanı Vucic’e destek

Sırbistan’ın Belgrad kentinde gerçekleştirilen silahlı saldırılar nedeniyle hükümet karşıtlarının protesto ettiği Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic için düzenlenen destek mitinginde halka seslenen Vucic, “Sırbistan için mücadele etmeye devam edeceğim“ şeklinde konuştu.

Sırbistan’da art arda gerçekleştirilen silahlı saldırılar nedeniyle hükümet karşıtları tarafından protesto edilen Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’e destek mitingi düzenlendi. ‘Umudumuz Sırbistan’ olarak adlandırılan mitinge ilgi gösteren ülke halkı ülkenin dört bir yanından otobüsle Belgrad’a gelerek, şiddetli yağışa rağmen Sırbistan Parlamentosu önünde Vucic’i destekledi.

KOSOVALI SIRPLARA DESTEK

Mitingde konuşma yapan Vucic, silahlı saldırılarla yaşanan trajediyi istismar eden politikacıların tek amacının kendisini ve Sırbistan hükümetini devirmek olduğunu söyledi.

Ülkede barışın devam etmesi için mücadele edeceğini söyleyen Sırp lider, Kosovalı Sırplara yapılacak saldırıları görmezden gelmeyeceklerini ifade ederek Kosova’nın kuzeyinde yaşanan gerginlik nedeniyle mitingin ardından Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısı gerçekleştireceğini açıkladı.

SİLAHLI SALDIRILAR

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da 3 Mayıs’ta 13 yaşındaki bir öğrenci, babasının silahıyla öğrenim gördüğü okuldaki 8 öğrenci ve 1 okul görevlisini öldürmüş, saldırı nedeniyle üç günlük ulusal yas ilan edilmişti. Olayın ertesi günü Belgrad’ın 50 kilometre güneyinde yer alan Mladenovac’ta bir kişinin hareket halindeki aracından ateş açması sonucu sekiz kişi hayatını kaybetmiş, 14 kişi de yaralanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN