Sırbistan'da 8'i öğrenci 9 kişi hayatını kaybetmişti: İlkokul saldırısı istifa getirdi

Sırbistan'da 8'i öğrenci 9 kişi hayatını kaybetmişti: İlkokul saldırısı istifa getirdi

Sırbistan’ın geçtiğimiz hafta meydana gelen 8'İ öğrenci 9 kişinin hayatını kaybettiği okul saldırısının ardından Sırbistan Eğitim Bakanı Branko Ruziç istifa etti. Ruziç, "Sorumlu ve iyi yetiştirilmiş bir adam olarak istifa kararı verdim" dedi.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da geçtiğimiz hafta sekiz öğrenci ve bir okul görevlisinin hayatını kaybettiği okul saldırısı sonrasında Sırbistan Eğitim Bakanı Branko Ruziç istifa etti.

Ruziç, Sırbistan Başbakanı Ana Brnabiç’e resmen yazmış olduğu yazdığı istifa mektubunda, “Sorumlu ve iyi yetiştirilmiş bir adam, şimdiye kadarki tüm kamu görevlerini yerine getirmiş bir profesyonel, bir ebeveyn ve bir Sırbistan vatandaşı olarak mantıklı bir şekilde istifa kararı verdim” ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2023-05-08-102954.jpgBranko Ruziç

NE OLMUŞTU?

Sırbistan’da 3 Mayıs’ta gerçekleşen Belgrad’da 13 yaşındaki bir öğrenci, babasının sahip olduğu silahıyla öğrenim gördüğü okuldaki sekiz öğrenci ve bir okul görevlisini öldürmüştü. Saldırı sebebiyle ülkede üç günlük ulusal yas ilan edilmişti.

5 Mayıs gecesi ise Mladenovac’ta bir kişinin hareket halindeki aracından ateş açması sonucu 8 kişi hayatını kaybetmiş, 14 kişi de yaralanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN