Sisi’den Erdoğan’a tebrik telefonu: En kısa sürede büyükelçiler atanacak

Sisi’den Erdoğan’a tebrik telefonu: En kısa sürede büyükelçiler atanacak

Mısır lideri Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim dolayısıyla tebrik etti. Liderler, iki ülke arasında karşılıklı olarak ivedilikle büyükelçi atanmasına karar verdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak, seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, iki liderin ülkeler arasındaki ilişkileri ve işbirliğini güçlendirme konusunda mutabık kaldığını ve ivedilikle karşılıklı olarak büyükelçi atamaya karar verdikleri belirtildi.

TÜRKİYE-MISIR KRİZİ

Mısır’da Temmuz 2013’te seçimle gelen Müslüman Kardeşler’den Muhammed Mursi, darbeyle görevinden alınıp hapse atılmıştı. Yerine darbenin askeri lideri Sisi gelmiş, Türkiye bunun üzerine ülkedeki elçisini çekerek Mısır’la ilişkisini koparmıştı.

Erdoğan, Sisi’yi defalarca hedef almış, 2019’da Sisi’yle aynı masada bulunmamak için BM Genel Kurulu’ndaki resmi yemeğe katılmamıştı. Erdoğan, bu tavrını “Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştırmam” sözleriyle savunmuştu.

İkili 20 Kasım’da, 2022 Dünya Kupası vesilesiyle Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin daveti üzerine Katar’a gitmişti. Başkent Doha’da Al Bayt Stadı’ndaki resepsiyonda liderlerle bir araya gelen Erdoğan, Sisi’yle de el sıkışıp ayak üstü sohbet etmişti.

Bu gelişmeden sonra iki taraftan da "karşılıklı büyükelçilerin atanması" da dahil olmak üzere ilişkilerin geliştirileceği yönünde mesajlar gelmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN