Solingen yangınının kundakçısı yakalandı: İkisi çocuk dört Türk hayatını kaybetmişti

Solingen yangınının kundakçısı yakalandı: İkisi çocuk dört Türk hayatını kaybetmişti

Almanya'nın Solingen kentinde meydana gelen yangında 4 Türk asıllı Bulgaristan vatandaşının hayatını kaybetmesinin ardından, yangının şüphelisi yakalandı. Şüphelinin, binanın eski kiracısı olduğu ve kira borçları nedeniyle binadan çıkarıldığı belirlendi.

Almanya'nın Solingen kentinde meydana gelen yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı ikisi bebek, dört kişinin ardından tutuklama gerçekleşti. Alman vatandaşı Daniel S'nin binayı kundakladığından şüphelenilerek tutuklandığı açıklandı.

BAŞKA BİR OLAYDA BİR KİŞİYİ YARALAMIŞ

Wuppertal Savcısı Heribert Kaune-Gebhardt, 39 yaşındaki şüphelinin, 8 Nisan Pazartesi günü başka bir olayda bir kişiyi yaraladığını ve bu olayın ardından tutuklandığını belirtti. Daniel S'nin aynı zamanda kundaklama olayının da şüphelisi olduğu ifade edildi. Savcı Kaune-Gebhardt, şüphelinin daha önce kundaklanan binada oturduğunu ve kirasını ödemediği için buradan çıkarıldığını açıkladı.

İNTİKAM AMAÇLI KUNDAKLAMIŞ OLABİLİR

Araştırmalar, şüphelinin binayı intikam amaçlı kundaklamış olabileceği yönünde yoğunlaşırken, pazartesi günü karıştığı kavgada bir arkadaşını ağır yaralaması sonucu gözaltına alındığı aktarıldı. Bu olayın, iki hafta önceki kundaklama olayıyla doğrudan bir bağlantısının olmadığı belirtildi.

Savcı Kaune-Gebhardt, şüphelinin uyuşturucu ve diğer suçlarla ilgili de soruşturulduğunu ve ellerinde "yabancı düşmanlığı" ile ilgili herhangi bir kanıt bulunmadığını vurguladı. Olayın tüm detaylarının yapılan incelemeler ve sorguların ardından ortaya çıkacağı ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN