Son dakika! 'Afganistan Cumhurbaşkanı Gani istifa etti' iddiası

Son dakika! 'Afganistan Cumhurbaşkanı Gani istifa etti' iddiası

Afganistan Cumhurbaşkanı Gani'nin istifa ettiği iddia edildi. Ancak resmi makamlardan duruma ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

ABD'nin aniden Afganistan'dan çekilmesiyle birlikte Taliban ülkede hızla ilerlemeye başladı. Son olarak Afganistan Hükümeti'nin elinde yalnızca tek büyük şehir olan ülkenin başkenti Kabil kalmıştı. Afganistan Hükümeti onu da bugün kaybetmek üzere.

Taliban'ın birçok noktadan şehre girmeye başladığı duyuruldu. Açıklama yapan Taliban, kentte güç kullanmayacaklarını, barışçıl bir şekilde ilerleyeceklerini ve Kabil halkının zarar görmeyeceğini söyledi. Afganistan İçişleri Bakanlığı da Kabil'e saldırı düzenlenmeyeceğini ve Taliban'la güç değişiminin barışçıl bir şekilde gerçekleştirileceğini belirtti.

MÜZAKERELER BAŞLAMADAN İSTİFA İDDİASI

Konuya ilişkin yeni bir iddia gündeme geldi. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin istifa ettiği ileri sürüldü. Daha önce Gani'nin ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad ve üst düzey NATO yetkilileriyle görüştüğü açıklanmıştı. Resmi makamlardan Gani'nin durumuna ilişkin henüz bir açıklama ise gelmedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN