Afganistan'daki depremde bin kişi hayatını kaybetti

Afganistan'ın Paktika vilayetinde gece meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde acı bilanço belli oldu. Büyük yıkıma neden olan depremde son gelen bilgilere göre hayatını kaybedenlerin sayısı bine yükseldi.

Afganistan'ın Paktika vilayetinde dün gece 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afganistan acil durum yetkilisi, şiddetli depremde bin kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve Kabil'den de bölgeye helikopterlerle destek gönderildiğini kaydetmişti. Yetkililer, depremden en çok Paktika vilayetinin Giyan ilçesi ile Host vilayetinin Spirey ilçesinin etkilendiğini bildirmişti.

Depremde ilk belirlemelere göre 255 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda yaralı olduğu bilgisi paylaşılmıştı. ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), önce 6,1 olarak açıkladığı depremin büyüklüğünü 5,9 olarak güncellemişti. Depremin merkez üssünün Afganistan'ın doğusunda, Pakistan sınırında bulunan Host vilayetinin 46 kilometre güneybatısı olduğu açıklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN