Akdeniz'de iki sığınmacı botu battı

Akdeniz'de iki sığınmacı botu battı

Göçmen mezarlığına dönen Akdeniz'de bir facia daha meydana geldi. Midilli Adası açıklarında yaklaşık 40 kişiyi taşıyan iki sığınmacı botu battı. İlk belirlemelere göre en az 15 kişinin cesedine ulaşıldı.

Yunanistan sahil güvenlik ekipleri, bu sabah yaptıkları bir açıklamada Midilli Adası açıklarında yaklaşık 40 kişiyi taşıyan iki sığınmacı botunun battığını duyurdu.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre; İlk belirlemelere göre en az 15 kişinin cesedine ulaşılırken, çok sayıda kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Akdeniz şubesi geçen günlerde yaptığı açıklamada Akdeniz'i geçmeye çalışırken hayatını kaybeden düzensiz göçmenlerin sayısının son 9 yılda yaklaşık 25 bin olduğunu bildirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN