Blinken: Putin, Ukrayna'da savaş suçu işliyor

Blinken: Putin, Ukrayna'da savaş suçu işliyor

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Putin’in Ukrayna’da savaş suçu işlediği görüşüne katıldığını ve uzmanların Rusya'nın Ukrayna’daki savaş suçlarını belgelemeye çalıştığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Biden, bir gazetecinin "Gördüğümüz onca şeyden sonra Putin'i savaş suçlusu olarak nitelemeye hazır mısınız?" sorusuna önce "Hayır" dese de daha sonra salona geri dönerek, "O bir savaş suçlusu" yanıtını vermişti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Putin’in Ukrayna’da savaş suçu işlediği görüşüne katıldığını söyledi.

Sivillerin bilerek hedeflenmesinin savaş suçu olduğunu, son 3 haftaya bakılınca Rusların başka türkü davrandığını söylemelerinin zor olduğunu vurguladı.

Blinken, Biden'ın yarınki görüşmede Çin Devlet Başkanı Şi'ye `Rusya'ya askeri destek vermesi durumunda bunun karşılığı olacağı` uyarısında bulunacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN