Gazze'de iletişim ve internet çöktü

Gazze'de iletişim ve internet çöktü

Son dakika haberi... Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in Gazze'ye hava saldırıları şiddetlenirken bölgede iletişim ve internet hizmetleri çöktü. Netblocks, yaptığı açıklamada "Bu, bölgede çatışmanın başlamasından bu yana yaşanan üçüncü telekomünikasyon kesintisi olacak." ifadelerine yer verdi.

Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. Bölgede sıcak temaslar sürerken Filistin Telekomünikasyon Şirketi Paltel yaptığı açıklamada, "Daha önce yeniden bağlanan ana hatlar, İsrail tarafından yine kesildi." ifadesini kullandı.

NETBLOCKS'TAN AÇIKLAMA

Dijital haklar, siber güvenlik ve internet yönetimi hakkında veri toplayan küresel internet takip firması Netblocks, Gazze Şeridi'nde iletişimin ve internetin kesildiğini duyurdu.

Firmanın sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, "Canlı ağ verileri, Gazze Şeridi’ndeki bağlantıda yeni bir çökme olduğunu ve bölgede hizmet veren son operatör olan Paltel'in bundan büyük ölçüde etkilendiğini gösteriyor; bu, bölgede çatışmanın başlamasından bu yana yaşanan üçüncü telekomünikasyon kesintisi olacak." ifadelerine yer verildi.

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞI: İNSANLARIN 30 GÜNDÜR KATLEDİLMESİ YETMEDİ Mİ?

Filistin Sağlık Bakanı Miya Keyle, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'de başladığı saldırıların 30. gününde uluslararası topluma hitaben bir mesaj yayımladı.

"İnsanların 30 gündür katledilmesi yetmedi mi?" başlığıyla yayımladığı mesajda Keyle, İsrail güçlerinin, uluslararası tüm yasalara çarpa çarpa, medeniyeti inkar ederek Gazze Şeridi'nde hastaneler, ibadethaneler ve okullardaki barınma merkezleri dahil her şeyi hedef almaya devam ettiğini belirtti.

Keyle, "30 gün boyunca devam eden katliamlarda 4 bin 800'ü çocuk olmak üzere 9 bin 700'den fazla kişi şehit oldu. Katliamlar, sağlık personellerini de ayırmadı; 150'den fazla personel şehit oldu." ifadelerini kullandı.

Hastanelere yardım, ilaç ve yakıt akışının güvenli geçişini sağlamanın, hastanelerdeki yaralılar için bir ölüm kalım meselesi haline geldiğine dikkati çeken Keyle, İsrail'in, yaralıları taşıyan ambulans konvoylarını kasten bombalamasının da onların Mısır'da tedavi için Refah Sınır Kapısına nakledilmelerini engellediğini aktardı.

Keyle, ahlak, hukuk ve insani değerlerin ayrı ayrı düşünülemeyeceğini bir bütün olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanı, "Bugün dünya, şiddeti reddeden, çocukları ve kadınların korunması, şefkat çağrısı yapan sloganlarının samimiyeti konusunda gerçek bir sınavla karşı karşıya." ifadesini kullandı.

Keyle, dünyadaki tüm sağlık bakanlıklarını, tıp ve sağlık federasyonları ile sendikalarını "harekete geçmeye ve Gazze Şeridi'ne ve sağlık sistemine yönelik günlük katliamları reddetme" çağrısında bulundu.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN