Putin'e savaş suçu iddiasıyla tutuklama kararı

Putin'e savaş suçu iddiasıyla tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi 1 yılı aşkın süredir Ukrayna'yı işgal eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e savaş suçu işlediği iddiasıyla tutuklama kararı çıkardı. Rusya Dışişleri Bakanlığı karara ilişkin yaptığı açıklamada 'hiçbir anlamı yok' dedi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında Ukrayna’da işlenen savaş suçlarından sorumlu olduğu iddiasıyla tutuklama emri çıkardı. UCM, Ukrayna’ya yönelik ilk tutuklama emrinde, Putin’in yasadışı bir şekilde çocukların sınır dışı edilmesi ve insanların Ukrayna topraklarından Rusya’ya yasadışı bir şekilde nakledilmesi şüphesiyle tutuklanması çağrısında bulundu. Mahkeme, Rusya’nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Lvova-Belova için de aynı suçlamalarla tutuklama emri çıkardı.

"HİÇBİR ANLAMI YOK"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, kararın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Uluslararası Ceza Mahkemesi kararlarının hukuki açıdan da dahil olmak üzere ülkemiz için hiçbir anlamı yok. Rusya, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Roma Statüsü’ne taraf değildir ve buna göre hiçbir yükümlülüğü yoktur" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN