SpaceX'te kadınlar mobbinge mi uğruyor? Erkekler, kadınlardan daha fazla maaş alıyor! SpaceX mahkemeye verildi

SpaceX'te kadınlar mobbinge mi uğruyor? Erkekler, kadınlardan daha fazla maaş alıyor! SpaceX mahkemeye verildi

SpaceX yine bir davayla gündeme geldi! Kadın çalışanların mobbinge mi uğruyor? Erkeklerin, kadınlardan daha fazla maaş aldığı iddia edildi! SpaceX mahkemeye verildi...

SpaceX, Uzay araştırmalarında öncü bir rol oynayan şirketler arasında yer alırken, son günlerde gündemdeki yerini bir dava ile aldı. Michelle Dopak adlı bir kadın çalışanın şirketi taciz ve cinsiyet ayrımcılığı suçlamasıyla mahkemeye verdiği ortaya çıktı. Sızıntılara göre, Dopak'ın iddiaları, şirket içinde ciddi sorunları gün yüzüne çıkardı.

KADIN ÇALIŞANLARA MOBBİNG İDDİASI

Elon Musk'ın SpaceX'i Çalışana Tecavüz Edilmesine Göz Yumulduğu Suçlamasıyla Dava Edildi!

Dopak'ın ifadelerine göre, bir müdür tarafından rahatsız edici davranışlara maruz kaldı. Ayrıca, şirketteki diğer kadın çalışanların da erkekler tarafından sürekli alaycı eleştirilere maruz kaldığı ve bazı durumlarda mobbing boyutuna ulaştığı iddia ediliyor. Bununla birlikte, erkek personelin kadın meslektaşlarına göre daha yüksek maaş aldığına dair söylentiler de dikkat çekiyor.

Dopak'ın şikayetleriyle birlikte, şirket içinde liyakatten daha az yetenekli olan erkeklerin terfi ettirilmesi gibi durumlar da gündeme geldi. Dopak, üst yönetimle yaşadıkları sorunları dile getirdiklerinde ise yeterli ilgi görmediklerini ve herhangi bir aksiyon alınmadığını ifade ediyor. Özellikle, SpaceX'in ünlü CEO'su Elon Musk'ın konuyla ilgili yapacağı açıklama büyük bir merakla bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN