Sputnik V aşısının ikinci sevkiyatı Hindistan'da

Sputnik V aşısının ikinci sevkiyatı Hindistan'da

Rus aşısı Sputnik V'nin 1 Mayıs'ta gerçekleşen ilk aşı sevkiyatının devamı olarak ikinci partisinin de ulaştığı belirtildi.

Rusya’nın Hindistan Büyükelçisi Nikolay Kudaşev, dünyanın ilk tescilli yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı Sputnik V'nin Hindistan’ın Haydarabad kentine ikinci sevkiyatının ulaştığını ifade etti.

Kudaşev, “Hindistan’da yürütülen aşı kampanyasında Rus aşısının kullanılmaya başlanması hesaba katıldığında, bu sevkiyat çok zamanında oldu. Sputnik V aşısının etkinliği dünyanın dört bir yanında biliniyor” dedi.

sputnik-v-asisi.jpg

Sputnik V aşısının virüsün yeni mutasyonlarına karşı da etkili olduğunu hatırlatan Kudaşev, Hindistan’ın yılda 850 milyon doz kadar aşı üretmeye başlamasının beklendiğini ifade etti.

Kudaşev, “Yakın zamanda Hinistan, tek dozluk Sputnik Light aşısını üretmeyi planlıyor. Kovid-19’la başarılı bir mücadele ancak güçlerimizi birleştirerek ve halklarımızın başlıca ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak mümkün” dedi.

Sputnik V aşısının ilk partisi Haydarabad’a 1 Mayıs’ta ulaşmıştı.

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülkelerden Hindistan'da, son 24 saatte 4 bin 77 kişi yaşamını yitirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN