Starlink Türkiye'de erişime açılacak mı? Ömer Fatih Sayan sosyal medya adresinden haberi duyurdu

Starlink Türkiye'de erişime açılacak mı? Ömer Fatih Sayan sosyal medya adresinden haberi duyurdu

Tüm dünyanın dikkatini çeken Elon Musk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin ardından meraklı sorulara cevap geldi. Tesla'nın sahibi Elon Musk'ın, Türkiye'de Starlink uydularını devreye sokma teklifine cevap geldi. Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan sosyal medya üzerinden açıkladı. İşte tüm detaylar...

Son zamanların en dikkat çeken gündeminden biri, Elon Musk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesi oldu. Tüm dünyanın üzeri bu tarafa çekilirken, Starlink uydularına dair merak edilenler cevaplandı.

O TARİHTE BELİRLENECEK

Geniş bir dizi uydudan oluşan ve Space X tarafından geliştirilen Starlink uyduları sık sık gündemde yer alıyor. Türkiye'de devreye sokulma teklifinin BTK'ya iletilmesi üzerine cevap bekleniyordu. Space X ile BTK yetkililerinin toplanmasıyla birlikte, Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan toplantı sürecini anlattı.

Yapılan teklifi 25 Eylül Pazartesi günü, sektör yetkilileriyle görüşeceğini paylaştı. Kahramanmaraş depremi sonrasında gündeme gelen Starlink konusunda, Elon Musk uyduları gönderebileceğini dile getirmişti. Fakat, hükümet tarafından cevap gelmemişti.

scale-1200.png

STARLİNK AÇIKLAMASI GELDİ

Son yapılan görüşme ile birlikte altyapı sıkıntısını çözüme götüren Starlink için yeni bir teklif gündeme geldi. Kullanıcıları büyük bir dertten kurtaran bu hizmetin ülkemizde kullanılması vatandaşlar tarafından da isteniyor.

Merak konusu olan detaylar hakkında resmi olarak Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'dan açıklama geldi. Konuya dair açıklamalar yaparak talebin BTK'ya iletildiği bilgisini verdi.

Sayan açıklamalarında alçak yörünge uydu hizmeti sunan Starlink'ten bahsetti. Ülkemizde faaliyette bulunmak istediğini belirten Sayan, "Bu taleplerine istinaden, bugün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuzda SpaceX yetkilileri ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantı neticesinde; 25 Eylül 2023 Pazartesi günü uydu hizmetleriyle ilgili paydaşlarımız başta olmak üzere tüm haberleşme sektörümüz ve kamuoyu görüşlerini alacağız." açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN