Sudan'da Bayram Hazırlığı

Sudan'da Bayram Hazırlığı

Sudan’da Kurban Bayramı hazırlıkları sürüyor. Bu kapsamda İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Kuzey Kordofan ve Hartum şehirlerinde 500 çocuğa bayramlık dağıtılırken, bayramda kesilmek üzere 600 adet büyükbaş, 100 adet de küçükbaş kurbanlık satın alındı.

Vekaletini aldığı kurbanları bayramda Türkiye dâhil 60 ülkede yetimlere, ailelerine, mazlumlara ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya hazırlanan İHH İnsani Yardım Vakfı, çalışmalarına devam ediyor. İHH, bayramda çalışma gerçekleştireceği ülkelerde bayramlık elbise dağıtımlarına başlarken, kurbanlık alımlarını da büyük ölçüde tamamladı.

500 çocuğa bayramlık hediyesi

Bayramlık dağıtımlarının yapıldığı ülkelerden biri de Sudan. Hartum’da 394 çocuğa, Kuzey Kordofan’da ise 106 çocuğa bayramlık elbise hediye eden İHH, çocukların yüzlerini güldürdü. Ayrıca, bayramda kesilmek üzere Sudan’da 600 adet büyükbaş, 100 adet de küçükbaş kurbanlık satın alındı. Kurbanlık paylarının bayramda 14 bin 700 aileye dağıtılması hedefleniyor. Dağıtımlar, Hartum, Güney Darfur, Batı Darfur, Kuzey Kordofan, Beyaz Nil ve Gadarif şehirlerinde yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN