Tartışmaların odağı olan ABD Savunma Bakanı Austin'in sağlığı ne durumda?

Tartışmaların odağı olan ABD Savunma Bakanı Austin'in sağlığı ne durumda?

Prostat kanseri teşhisiyle hastaneye kaldırılan ancak Beyaz Saray ile Kongre'ye haber vermeyen ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin tartışmaların odağı olurken, doktorlar, sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Prostat kanseri teşhisiyle hastaneye kaldırılıp, durumu Beyaz Saray ile Kongre'ye haber vermediği gerekçesiyle gündem olan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in sağlık durumuyla ilgili açıklama yapıldı.

Walter Reed Askeri Hastanesindeki doktorlar, Austin'i kontrol randevusunda gördüklerini belirterek, Bakan'ın prostat kanseri iyileşme sürecinin mükemmel ilerlediğini aktardı.

Doktorlar, planlanan fizik tedavi ve prostatektomi sonrası düzenli takip randevularının dışında başka tedaviye ihtiyaç duyulmayacağını dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

Austin'in, 22 Aralık 2023'te gizlice hastaneye kaldırılması ve sağlık durumuna ilişkin Beyaz Saray ile Kongre düzeyinde bilgilendirme yapmaması krize neden olmuştu.

Kaldırıldığı Walter Reed Askeri Hastanesinde prostat kanseri teşhisiyle operasyon geçiren Austin, ertesi gün evine gönderilmiş ancak daha sonra çıkan komplikasyonlar nedeniyle 1 Ocak'ta tekrar hastaneye kaldırılmıştı.

Austin'in hastaneye kaldırılışı 5 Ocak'ta ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile ilk kez gündeme gelmiş, durumunun iyi olduğu duyurulmuştu.

Daha sonra Başkan Joe Biden dahil üst düzey yöneticilerin yanı sıra Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilileri ve Kongre üyelerinin, Austin'in hastaneye kaldırıldığını günler sonra öğrendikleri ortaya çıkmıştı.

70 yaşındaki Austin'in hastaneye kaldırılması ve sağlık durumuyla ilgili gelişmelerin yetkililerden ve kamuoyundan gizli tutulması eleştirilere neden olmuş, tepkiler üzerine Kongre ve Pentagon konuyla ilgili inceleme başlatmıştı.

Hastaneden 15 Ocak'ta taburcu edilen Austin, o tarihten bu yana evinden çalışıyor. Austin'in Pentagon'daki ofisine ne zaman döneceği ise bilinmiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN