‘Tehlikeli rotaların’ istatistikleri ortaya çıktı: Avrupa Birliği’nde yasa dışı göçmen rekoru

‘Tehlikeli rotaların’ istatistikleri ortaya çıktı: Avrupa Birliği’nde yasa dışı göçmen rekoru

Ülkelerinden tehlikeli rotalar izleyerek kaçmaya çalışan göçmenlerin sayısı bu yıl da rekor kırdı. Avrupa Birliği’nin sınır ve sahil güvenlik teşkilatı olan Frontex'in bildirdiğine göre, 2022'de AB'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan kişi sayısı son altı yılın rekorunu kırarak 330 bine ulaştı.

Rekor kıran rakamları açıklayan Frontex, en çok girişlerin Balkanlardan ve Orta Akdeniz’den yapıldığını duyururken, Balkanlardan yaklaşık 145 bin 600 kişinin, Orta Akdeniz’den ise 102 bin 529 kişinin giriş yapmaya çalıştığını ekledi. Toplamda, 2021'e göre yüzde 64’lük artışla 330 bin geçiş girişimi kaydedildi.

Yayınlanan istatistiklere göre, giriş denemelerinin yüzde 80'inden fazlası yetişkin erkekler tarafından yapılırken, yüzde 20’si kadın ve çocuklar tarafından yapıldı. Afganlar, Suriyeliler ve Tunuslular tüm geçiş girişimlerinin yüzde 47'sini oluşturdu.

UKRAYNALI GÖÇMENLER DAHİL DEĞİL

Frontex, yasal göçmenlik başvurusunda bulunan kişiler ve ülkesini terk etmek zorunda kalan neredeyse sekiz milyon Ukraynalı mülteciyi istatistiklere dahil etmezken, AB İltica Dairesi Başkanı Nina Gregori, aralık ayında Alman medyasına verdiği demeçte, bloğun tüm yıl için sığınma başvuru rakamlarını henüz yayınlamamasına rağmen, 2022'nin ilk on ayında yaklaşık 790 bin başvuru yapıldığını söyledi. ekim ayı verilerine göre bu başvuruların yaklaşık yüzde 37'si kabul edildi.

2016’DAKİ REKOR AB SINIRLARINI ‘GÜÇLENDİRDİ’

Geçtiğimiz yıl kaydedilen geçiş sayısı, 2016 yılında geçiş yapmaya çalışan 2 milyon yasa dışı göçmen sayısının neredeyse dörtte biri seviyesinde kaldı. 2015-2016'daki artış, yeni gelenlere barınma ve güvenlik sağlama zorluklarının yanı sıra, insan kaçakçılığı endüstrisini körükledi ve AB yönetimini sınırlarını güçlendirmeye zorladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN