Teksas katliamı göz göre göre gelmiş: 21 kişiyi katleden cani her şeyi Facebook'ta anlatmış

Teksas katliamı göz göre göre gelmiş: 21 kişiyi katleden cani her şeyi Facebook'ta anlatmış

ABD'nin Teksas eyaletinde bir ilkokula silahlı saldırı düzenleyerek 21 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 18 yaşındaki Salvador Ramos'un saldırıyla alakalı planlarını önceden Facebook hesabında anlattığı ortaya çıktı.

Teksas Valisi Greg Abbott, geçtiğimiz günlerde Teksas'ta yaklaşık 600 öğrencisi olan bir ilkokula yapılan saldırı hakkında basın toplantısı düzenledi. Toplantının ardından açıklama yapan Abbott, katliamdan yarım saat önce saldırgan Salvador Ramos'un sosyal medyadan üç ayrı paylaşım yaptığını belirtti.

Abbott, Ramos'un önce büyükannesini vuracağını, sonra vurduğunu ve en son bir ilkokula saldıracağını yazdığını söyledi.

Ramos'un Facebook'taki üçüncü paylaşımını silahlı saldırıdan yalnızca 15 dakika önce yaptığı belirtildi. Bir tabanca ve bir AR-15 tüfekle saldırdı, okulda öğrenim gören 7-10 yaşları arasındaki 19 çocuğu öldürdü.

Ramos'un mesajlarında hangi okula silahlı saldırı düzenleyeceğini belirtmediği kaydedildi.

"Dün Uvalde'yi kötülük sardı. Büyükannesini suratından vuran herkesin kalbinde kötülük olmalı." ifadesini kullanan Abbott "Ama birinin küçük çocukları silahla vurması çok daha kötü." diye konuştu.

İŞBİRLİĞİ YAPTI

Facebook sözcüsü Andy Stone, Ramos'un Facebook'ta saldırıdan sonra fark edilen özel, birebir mesajlar gönderdiğinin ortaya çıktığını belirterek, şirketin yetkililerle saldırıyla ilgili iş birliği yaptığını ifade etti.

İNSTAGRAM'DA "YAPMAK ÜZEREYİM" YAZDIĞI ÖĞRENİLDİ

Ramos'un geçen hafta aldığı iki AR-15 tipi saldırı silahının fotoğrafını Instagram hesabından paylaştığı ve bazı kişileri etiketlediği fotoğraf için "yapmak üzereyim" yazdığı belirtildi.

'ÇOCUKLAR GERÇEK HAYATTAN KORKMALIDIR'

Yetkililerin, ayrıca saldırgana ait olduğu sanılan bir TikTok hesabı profilinde de "Çocuklar gerçek hayattan korkmalıdır." ifadesini kullandığı aktarıldı.

19 çocuk ve 2 yetişkinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin de yaralandığı silahlı saldırıda Ramos'un motivasyonun ne olduğunun ise hala bilinmediği kaydedildi.

SABIKA KAYDI YA DA AKIL HASTALIĞI ŞÜPHESİ YOK

Texas Valisi Abbott, saldırgan Ramos'un herhangi bir sabıka kaydı ya da akıl hastalığı olduğuna dair bir kayıt bulunmadığını belirtti.

Yalnız ve sorunlu bir ev hayatı olduğu belirtilen Ramos'un konuşma güçlüğü bulunduğu ve bu nedenle arkadaşları tarafından çocukluğundan beri sözlü şiddete maruz kaldığı ifade edildi.

ABD'DEKİ EN ÖLÜMCÜL SİLAHLI SALDIRI

AP'nin haberinde, Teksas eyaletinin, ülkedeki en silah dostu yasalardan bazılarına sahip olduğu ve son 5 yılda ABD'deki en ölümcül silahlı saldırılara sahne olduğuna da dikkat çekildi.

Latin kökenli sakinlerin ağırlıkta olduğu 16 bin nüfuslu Uvalde kasabasındaki silahlı okul saldırısı, Aralık 2012'de Connecticut'un Newtown şehrindeki 20 çocuk 6 yetişkinin öldürüldüğü Sandy Hook İlkokulu saldırısından sonra en ölümcül okul saldırısı konumunda bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN