Tel Aviv'deki çifte saldırıda 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı: Filistin direniş grupları ‘sorumlusu İsrail’ diyor

Tel Aviv'deki çifte saldırıda 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı: Filistin direniş grupları ‘sorumlusu İsrail’ diyor

İsrail başkenti Tel Aviv'de düzenlenen silahlı ve araçlı iki saldırıda bir kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı bildirildi. Olayın ardından açıklama yapan Filistin direniş grupları, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Müslümanlara karşı işlediği ‘suçlara’ verilmiş tabii bir cevap olduğunu bildirdi.

İsrailli yetkililer, Tel Aviv'in merkezinde silahlı saldırı gerçekleştiren bir kişinin, eş zamanlı olarak araçla ezme eylemi gerçekleştirdiğini bildirdi. Saldırıda bir turistin öldüğü söylenirken, yedi kişinin de yaralandığı açıklandı. Ülke medyasındaki haberlerde, çifte saldırıyı gerçekleştiren kişinin etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

‘SORUMLUSU İSRAİL’

Olayların ardından açıklama yapan Filistin direniş grupları, İsrail başkentindeki eylemlerin İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Müslümanlara karşı işlediği ‘suçlara’ verilmiş tabii bir cevap olduğunu bildirirken, Tel Aviv'de yaşanan çifte eylemle ilgili beş gruptan yazılı açıklama yapıldı.

Hamas'ın açıklamasında, "Biz İsrail'i, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının, burayı Yahudileştirme ve zamansal ve mekansal olarak bölme çalışmalarının sonuçlarına karşı her zaman uyardık" şeklinde kaydedildi. Açıklamada, Siyonist düşmanın, Filistin halkına ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal mekanlara yönelik saldırılarının, Filistin içinde ve dışındaki direniş ateşini körükleyeceği hatta tüm bölgeyi patlama noktasına getireceği ve bunun sorumlusunun sadece İsrail olduğu vurgulandı.

‘MEŞRU CEVAP’

İslami Cihad Sözcüsü Tarık İzzeddin ise, Tel Aviv'deki saldırıları kutladı ve bunların İsrail'in işlediği suçlara verilmiş tabii ve meşru bir cevap olduğunu belirtti. İzzeddin, "Tel Aviv saldırılarının, İsrail'in, askeri ve güvenlik sistemine vurulmuş güçlü bir darbe olduğu ve direnişin elinin İsrail'in içlerine kadar uzandığını gösterdiği" değerlendirmesinde bulundu.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Merkez Komitesi Üyesi Mahir Mizhir, saldırıların İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırıları ve Mescid-i Aksa baskınlarının doğal sonucu olduğunu aktardı. Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi de açıklamasında, çifte saldırının, İsrail'in işlediği suçlara verilmiş cevap olduğunu kaydetti.

Mücahidin Hareketi ise söz konusu saldırının, direniş güçlerinin İsrail'e vurduğu yeni bir darbe olduğunu ve bu sayede işgalcinin kırılganlığı ve zayıflığının ortaya çıktığını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN