Bu zulme Türkiye dur desin

Bu zulme Türkiye dur desin

Her Ramazan’da sivilleri vuran İsrail ‘vahşet döngüsünü’ bu yıl da bozmadı. Aksa’ya baskınlardan sonra Gazze’ye bomba yağdı. Tel Aviv’in sert güvenlik politikalarının meşruiyeti için bir araç haline getirdiği ‘stratejik saldırılar’ karşısında İslam dünyası utanç sessizliğini sürdürdü. Muhalefet liderlerinden Ankara’ya ortak çağrı geldi: Türkiye öncü olsun, bitmeyen zulme karşı dünya ayağa kaldırılsın.

Mescid-i Aksa’ya üç kez baskın düzenleyen İsrail güçleri kadın, çocuk demeden Filistinlilere plastik mermilerle saldırdı. İsrail jetleri de işgal altındaki Gazze’yi havadan vurdu. Şehir bombardımanına tepki yağarken ‘Tel Aviv güvenlik devleti politikalarını meşru kılmak için bilerek kışkırtıyor’ değerlendirmeleri yapıldı. İslam başkentlerinin tepkisi ise yine kınama mesajlarından öteye geçmedi. Muhalefet liderleri Türkiye’nin sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirtti.

SİVİLLERE BOMBA ATAN İSRAİL’LE NORMALLEŞME OLMAZ

Davutoğlu: İsrail derhal Gazze’ye saldırıları durdurmalı. Türkiye öncü rol üstlenerek İsrail’e karşı uluslararası toplumu harekete geçirmeli. Mazlum Filistinlilere terör uygulayan İsrail’le normalleşme olamaz.

Karamollaoğlu: Kaybedecek tek bir saniyemiz dahi yok. Uluslararası camia geçirilip ‘işgal ordusu’ durdurulmalı. Türkiye bu süreçte aktif bir rol üstlenmeli. Bu zulme son verecek somut adımlar atılmalı.

0804krt01a-tum.png

İsrail polisinin, iki gece üst üste Mescid-i Aksa’daki Müslümanlara ses bombası, kauçuk kaplı mermi ve coplarla saldırması bölgedeki gerilimi tırmandırdı. Doğu Kudüs’te olaylar çıkarken İsrail ordusu, Lübnan’dan ülkenin kuzey bölgelerine 34 roket atıldığını ve uyarı sirenlerinin devreye girdiğini duyurdu. Ardında İsrail’e üç havan mermisi daha atıldığı ileri sürüldü, iki İsrailli hafif şekilde yaralandı. Roket saldırılarını, Hamas’ın Lübnan’da konuşlu unsurlarının gerçekleştirdiğini savunan Tel Aviv yönetimi, akşam saatlerinde Gazze’ye saldırı başlattı, buna karşılık Gazze’den İsrail yönüne roketler fırlatıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında çocuk hastanesinde hasar meydana geldiğini bildirdi. Lübnan’ın, İsrail’in ülkenin güneyine düzenlediği saldırıların ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne şikayette bulunacağı bildirildi.

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Ürdün Vadisi bölgesinde Yahudi yerleşim yeri yakınında düzenlenen silahlı saldırıda iki Yahudi yerleşimcinin öldürüldüğü, birinin ağır yaralandığı öğrenildi. İsrail ordusu dün abluka altındaki Gazze’deki bazı hedeflerin bombalanması ve Gazze’den de İsrail’e gönderilen roketlerin sonrasında Gazze Şeridi çevresindeki yasa dışı Yahudi yerleşim bölgelerinde hayatın normale döndüğünü duyurdu. Hamas Sözcüsü Hazım Kasım yaptığı yazılı açıklamada, Hamas’ın Mescid-i Aksa’nın kimliğini savunmaya devam edeceğini belirtti.

Kasım, Filistin halkının ve direnişinin, İsrail’in ihlallerini ve suçlarını karşılıksız bırakmayacağını kaydetti. Filistinli gruplar tarafından yapılan yazılı açıklamada “İşgalin saldırganlığına yanıt vermeye devam ediyoruz” denilerek, Gazze’ye yakın olan Yahudi yerleşim birimlerinin bir dizi roketlerle hedef alındığı kaydedildi. İsrail ise Tel Aviv çevresi de dahil olmak üzere ülkenin güneyinde, kuzeyinde ve merkezindeki yerleşim yerlerinde sığınakların açıldığını duyurdu.

Muhalefet liderleri ise saldırıları kınayarak iktidara harekete geçilmesi çağrısında bulundu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu “İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınıyorum. Yerimiz bellidir, Filistin’in yanıdır” dedi.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu da saldırıyı kınayarak “İsrail derhal bu saldırıları durdurmalıdır. Türkiye öncü rol üstlenerek İsrail’e karşı uluslararası toplumu harekete geçirmelidir. Mazlum Filistinli kardeşlerimize terör uygulayan İsrail’le normalleşme olamaz” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu “İki gündür sadece ‘kınanan’ terör devleti İsrail, Gazze’ye insanlık dışı yeni bir saldırı başlattı. Artık kaybedecek tek bir saniyemiz dahi yoktur. İsrail’in ‘işgal ordusu’ derhal durdurulmalı ve uluslararası camia bir an evvel harekete geçmeli, geçirilmelidir. Türkiye, bu süreçte aktif bir rol üstlenmelidir. Yarın İslam İşbirliği Teşkilatı’nın, hemen ardından da BM Güvenlik Konseyi’nin derhal toplanmasını sağlayarak, en sert şekilde yaptırımlar uygulamak başta olmak üzere bu zulme nihai olarak son verecek somut adımlar atılmalıdır” çağrısında bulundu.

İYİ Parti lideri Akşener de “Mübarek Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya gerçekleştirilen saldırının ardından şimdi de Gazze’de Filistinli kardeşlerimize bomba yağdırılıyor. Bu insanlık dışı saldırıları şiddetle kınıyor; İsrail hükûmetini derhâl bu zalimliğe son vermeye çağırıyorum” dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop “Her Ramazan ayında olduğu gibi yine İsrail savaş uçakları Gazze’yi bombalıyor” ifadesine yer verdi. Şentop “İsrail’in bu insanlık ve hukuk dışı saldırısını şiddetle lanetliyorum. İnsanlığın zulmü yeneceğine olan kesin inancımızla; kazanan adalet ve onurlu Filistin halkı olacaktır. Duamız ve desteğimiz Gazzeli kardeşlerimiz içindir” diye konuştu.

Saldırıyı kınayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar “İsrail’in bu saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İnsan haklarını ve evrensel değerleri hiçe sayan bu saldırgan tutum, bölgedeki gerilimi daha da artırmaktadır. İsrail yönetimi, bölgedeki kaosu daha da artırmaktan başka bir işe yaramayacak bu saldırıları derhal durdurmalıdır” açıklamasında bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da “Gazze yine bir ramazan günü İsrail’in devlet terörünün hedefi oluyor. Kınamanın ötesinde terör devleti İsrail derhal durdurulmalıdır” dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Netanyahu yönetiminin, şiddeti artıran tehlikeli bir saldırganlık içerisinde olduğunu belirterek “Uluslararası toplum, tüm bölgeyi ateşe atan bu tehlikeli saldırganlığa karşı net bir tutum almalıdır” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN