Törene katılacak mı? Putin'den Shinzo Abe kararı

Törene katılacak mı? Putin'den Shinzo Abe kararı

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in öldürülen eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin resmi cenaze törenine katılmayacağını duyurdu. Japon medyası da Ukrayna işgali nedeniyle Rusya'ya tepkili olan Tokyo yönetiminin Putin'ink katılımına izin vermeyebileceğini yazdı.

Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe geçen cuma günü seçim konuşması yaptığı Nara kentinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, suikast sonucu öldürülen eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin 27 Eylül’de düzenlenecek olan resmi cenaze törenine Rusya’nın katılıp katılmayacağı konusunda yeni bir açıklama yaptı.

"PUTİN KATILMAYACAK"

Peskov, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin resmi cenaze törenine katılmayacak" dedi.

Japonya medyası da Ukrayna işgaline tepkili olan Tokyo yönetiminin Putin’in 27 Eylül’de düzenlenecek cenazeye katılmasına izin vermeme eğiliminde olduğunu bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN