Abe suikastında yeni detaylar: Katil yıllar önce tweet atıp itiraf etmiş

Abe suikastında yeni detaylar: Katil yıllar önce tweet atıp itiraf etmiş

Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe'yi öldüren Tetsuya Yamagami'ye dair yeni detaylar ortaya çıktı. Yamagami'nin twitter hesabından yıllar önce yaptığı paylaşımla Başbakan Abe'yi öldüreceğini itiraf ettiği öğrenildi.

Japonya'da suikast sonucu öldürülen eski Başbakan Shinzo Abe'ye düzenlenen saldırıya ilişkin detaylar ortaya çıktı. Japan News'ın haberinde, Abe suikastı zanlısı Tetsuya Yamagami'nin, Twitter'da asli hesabı dışında bir hesabı daha olduğu belirtildi.

Yamagami'nin, Ekim 2019'dan önce açtığı bu hesaptan 3 yıl veya daha önce yaptığı paylaşımda, Abe'yi öldürme niyeti olduğunu belirttiği iddia edildi.

Twitter hesabı kapatmış

Twitter'ın bu hesabı, belirli bir hedefe karşı "öldürmeye yönelik şiddet eğilimli tehditler" içerdiği gerekçesiyle kapattığı kaydedildi.

Söz konusu paylaşımın yapıldığı tarihin, Abe'nin başbakan olduğu döneme tekabül ettiğine dikkati çekildi.

"Öldürme niyetini ima etti"

Twitter yetkililerine dayandırılan açıklamaya göre de Yamagami'nin paylaşımlarının içeriğinin yayımlanamayacağı ancak bu içeriklerde, zanlının "Abe'yi öldürmeyi niyetini ima ettiği" öne sürüldü.

Öte yandan Twitter'ın Yamagami'nin Ekim 2019'da açtığı "silent hill 333" hesabını da paylaşımların daha fazla görüntülenmesinin önüne geçmek için 19 Temmuz'da kapattığı bilgisi verildi.

Ne olmuştu?

Japonya'nın eski başbakanı ve Liberal Demokrat Parti'nin eski lideri Shinzo Abe, Nara şehrinde partisinin adayına destek olmak için yaptığı miting sırasında Tetsuya Yamagami adlı eski deniz subayı tarafından silahlı saldırıya uğramıştı.

Abe kaldırıldığı hastanede vurulduktan yaklaşık yarım saat sonra kan kaybından dolayı yaşamını yitirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN