Tren kazasında 36 kişi canından olmuştu: Yunan bakan istifa etti

Tren kazasında 36 kişi canından olmuştu: Yunan bakan istifa etti

Yunanistan’da 350 kişinin bulunduğu bir yolcu treninin, yük treniyle kafa kafaya çarpışmasının ardından ölü sayısı 36’ya çıkarken, Yunanistan Ulaştırma Bakanı, feci kazadan sonra “haksız yere ölen insanların anısına saygının göstergesi” olarak istifa etmenin görevi olduğunu belirterek istifa etti.

Yunanistan’ın Larissa kenti yakınlarında dün gece bir yolcu treni ile bir yük treninin çarpışması sonucu en az 36 kişi hayatını kaybetti ve 85 kişi de yaralandı.

Felaket olayın ardından Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis, "haksız yere ölen insanların anısına saygının temel bir göstergesi olarak" istifa etmeyi "görevi" olduğunu düşündüğünü söyleyerek istifa etti.

‘ORTALIK DUMAN OLDU’

Atina'nın yaklaşık 380 kilometre kuzeyindeki Vale of Tempe yakınlarındaki kazanın nedeni henüz netlik kazanmadı, ancak yakınlardaki Larissa kentindeki istasyon şefi tutuklandı ve iki kişi daha sorgulanmak üzere gözaltına alındı.

Kaza sırasında trende olan Stefanos Gogakos, "Pencerelerdeki cam paramparça oldu ve üzerimize düştü. Sarsıntıyla kafam vagonun tavanına çarptı. Vagonda duman olduğu için bazı kişiler pencerelerden dışarı çıkmaya başladı. Kapılar kapalıydı ama birkaç dakika içinde tren personeli kapıları açtı ve biz de dışarı çıktık” dedi.

YOLCULARIN ÇOĞU ÖĞRENCİYDİ

Yetkililer, yolcu trenindeki 350 kişinin çoğunun bir etkinlikten dönen öğrenciler olduğunu söyledi. Kaza mahallini ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, "Bir şeyin garantisini verebilirim: Bu trajedinin nedenlerini bulacağız ve böyle bir şeyin bir daha yaşanmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız." dedi.

Yunan hükümeti bugünden itibaren üç günlük ulusal yas ilan ederken, Brüksel'deki tüm Avrupa Komisyonu binalarının önünde bayraklar yarıya indirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN