Malatya depremi tüm bilinenleri değiştirdi! Depremin neden olduğu ortaya çıktı

Malatya depremi tüm bilinenleri değiştirdi! Depremin neden olduğu ortaya çıktı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde geçen gün yaşanan 5.6 büyüklüğünde deprem, bölgede paniğe neden oldu. Depremin, MTA'nın fay hattı haritasında yer verilmeyen bir noktada gerçekleşmesi dolayısıyla uzmanları da endişelendirdi. Prof. Dr. Naci Görür, fay hattı tespit edilemeyen bir bölgede deprem olmasının nedenini açıkladı. İşte, Naci Görürü deprem yorumu...

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin yaraları sarılmaya çalışılırken, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 27 Şubat 2023 Pazartesi günü 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

6,96 kilometre derinlikte yaşanan deprem, Malatya'nın yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi civar illerde de hissedildi. Depremin etkisiyle Malatya'daki hasarlı bazı binalar çöktü. Yetkililerin verdiği bilgilere göre, depremde 2 kişi hayatını kaybetti, 140 kişi de yaralandı.

"MTA HARİTASINA ÇİZİLMEMİŞ YENİ BİR FAY"

Yer bilimci (jeolog) Prof. Dr. Naci Görür, Malatya depremiyle ilgili olarak sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Görür'ün paylaşımı şöyle:

"Yeşilyurt, Malatya'da 5.5 deprem oldu. Deprem Malatya Fayına paralel bir hat üzerinde. Doç. Dr. Cengiz Zabcı ve Prof. Dr. Ziya Çakır ile konuştum, bu fay MTA haritasına çizilmemiş yeni bir fay olabilir. Ama daha önce olmuş 7,6'lık depremin bu bölgeyi yüklemesi sonucu olduğu kesin."

naci-goruru-deprem-yorumlari.jpg

ANLIK VE SON DEPREMLER HARİTASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN